VAZGEÇİLMEZ ADANA LEZZETLERİ

Kültürel ve tarihi geçmişi ile merak uyandıran Adana şehri, Türkiye'nin gastronomi başkentlerinden birisidir. Tadı damağınızda kalacak ülkemizin mutfak kültürünün baharatla en fazla yoğurulmuş kentlerinden biri olan Adana...

Yayınlanma:
VAZGEÇİLMEZ ADANA LEZZETLERİ

Kültürel ve tarihi geçmişi ile merak uyandıran Adana şehri, Türkiye'nin gastronomi başkentlerinden birisidir. Tadı damağınızda kalacak ülkemizin mutfak kültürünün baharatla en fazla yoğurulmuş kentlerinden biri olan Adana lezzetlerine doyamayacaksınız.

Adana mutfağı ülkemizde Et ve Kebap kültürünün en iyi temsilcilerinden biri olarak lezzetleriyle dikkat çekiyor.

Listenin ilk sırasında ;

1 Adana kebabı

Tabi ki ilk olarak Adana Kebabıyla başlıyoruz. Adana'da yiyeceğiniz kebap hazırlanışı, tadı ve sunumuyla Adana kültürünün en önemli ürünüdür. Diğer kebaplardan ayıran en önemli özelliği ise etin koyun etinden olmasıdır ve baharatlarıyla çok iyi harmanlanarak koyun eti ile özdeşleştirilmesidir.

2 Ciğer

Adana'da kahvaltıda ciğer yenmesi özdeşleşmiş bir durumdur. Arnavut ciğerinden çok farklı bir şekilde hazırlanan ve pişirilen Adana ciğeri yanında acı biber ve lavaş ekmeği ile yiyebileceğiniz enfes lezzetlerden biridir. Adana insanları sabahın erken saatlerinde kahvaltı masasındaki zeytin, peynir ve reçel gibi ürünlerin yerine bol acılı ciğer yiyor ve çay yerine şalgam suyu içiyorlar.

3 Şırdan

Küçükbaş hayvanın Midesinin bir bölümüyle yapılan sadece Adana'ya özgü olan bir lezzettir.Midenin iyi bir şekilde temizlendikten sonra baharatlar ile içine pirinç doldurularak ardından haşlanıp servis edilerek yapılan bu yemeği genellikle Adanalı insanlar gece 12 den sonra yemeye giderler.

4 Şalgam

Adana'nın en vazgeçilmez içeçeklerinden biridir şalgam. Çukurova yöresinde çokça tüketilen şalgam vitamin deposu havuçtan elde edilir. Vücudu hastalıklara karşı koruyarak rahatlıkla içilebilir. İdrar söktürücü, romatizma, böbrek taşının düşmesine, akciğer ve bronşları temizler, apse ve vücuttaki toksinlerin atılmasında da yardımcıdır.

5 İçli köfte

İçli köftenin bir çok sahibi vardır fakat Adana'nın ki bir başkadır özellikle Adana'da pişirilirken kızartma yerine haşlama yapılarak yenilir.

6 Muzlu süt

Adana için ayrı bir lezzet olan Muzlu süt Adanalıların yaz aylarında vazgeçilmez içeceklerinden biridir. Muz, buzlu süt ve şekerin karışımıyla oluşan enfes bir içecektir.

7 Haşlama

İçeriğinde meyan kökü bulunan bu içecek yaz aylarında Adana'nın soğuk içeceğidir.

8 Bici bici

Adana lezzetimizin en leziz ve en renkli yiyeceklerinden biridir. Bici bici nişasta ve su ile hazırlanan muhallebiden oluşur. Üzerine buz rendelenip sonrasında gıda boyası ve gül suyundan renk verilerek gayet tatmin edici bir lezzettir.

9 Yüksük çorbası

Adanalılar genellikle mantı çorbası da dediği yüksük çorbası içerisinde kıyma ve baharatlarla dolu bir lezzettir. İçerisinde nohut ve adana salçası ile yapılan enfes tariftir.

10 Ezme

Kahvaltıda veya yemeklerinizin yanında her öğün yiyebileceğiniz farklı bir tattır. Sivri biber, domates, maydanoz, soğan ince bir şekilde doğranarak içerisine biber salçası limon zeytin yağı, nar ekşisi, tuz, nane,pul biber karışımıyla hazırlanır her öğünde yiyebileceğiniz lezzetli bir atıştırmalıktır.

Senin vazgeçilmez Adana Lezzetin hangisi? Yorum kısmına yazarak görüşlerinizi bizimle paylaşarak habere katkıda bulunabilirsiniz.

Adana'ya gittiğinizde yemek yediniz bunun üzerine yola çıktınız ve gezilecek yerlerine gitmeye karar verdiniz. Gidilecek yerlerine ise buradan bulabilirsiniz.

5haber.com Adana Haberleri

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.