"Vecihi Hürkuş"un Hayatı Film Oluyor

Türkiye tarihine damga vuran Vecihi Hürkuş'un hayatı film oluyor. Filmin oyuncu kadrosu ve yönetmeni belli oldu.

Yayınlanma:
"Vecihi Hürkuş"un Hayatı Film Oluyor

6 Ocak 1896 İstanbul doğumlu olan Vecihi Hürkuş, Türk pilot ve mühendistir.

Türk havacılık tarihinin en önemli isimlerinden biri olan Vecihi Hürkuş'un hayatını ele alan biyografik türde "Hürkuş: Göklerdeki Kahraman" filmi, 25 Mayıs'ta gösterime girecek.

Türkiye'nin ilk uçak tasarımcısı ve Türkiye'nin ilk yerli uçağını üretici olan Vecihi Hürkuş'u (1896 – 1969) Hilmi Cem İntepe'nin canlandıracağı filmin yönetmen koltuğunda ise Kudret Sabancı oturuyor. Filmin başrolünde ise Gizem Karaca yer alıyor.

Kudret Sabancı, filme ilişkin açıklama yaptı. "Onun hayatı maceralarla dolu. Kurmaca değil, gerçek bir karakter Vecihi. Bu filmde onun hayatı ön plana çıkıyor. Bunu en iyi şekilde beyaz perdeye yansıttığımıza inanıyorum. Geniş bir kadro, güzel bir hikaye ve güzel bir prodüksiyonla çalıştık. Çıkan sonuç da gayet tatmin edici oldu." dedi.

Başrol oyuncusu Hilmi Cem İntepe ise, "Filmde çok büyük bir emek var. Sonuçta gerçek bir kahraman Vecihi Hürkuş. Onun ruhunu yaşamak, onunla aynı şeyleri hissetmek değişik bir duyguydu benim için. Bazı sahnelerde zorlandım. Ben de ilk kez izledim görüntüleri ve çok heyecanlandım." sözlerini kullandı.

1977 yapım Ertem Eğilmez'in yönetmenliğini üstlendiği "Gülen Gözler" filmindeki 'Vecihi' karakteri de bu tarihi kişilikten esinlenmiştir. Şener Şen'in usta oyunculuğuyla hafızalara kazınmıştır.

Diğer Sinema haberleri için tıklayınız

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.