Vodafone Arena'daki Patlamada Kayserili Yasin İke, Diyarbakırlı Velat Demiroğlu ve Akhisarlı Ali Aksoy Şehit Oldu

Önceki akşam İstanbul'da bulunan Vodafone Arena Stadında gerçekleşen bombalı terör saldırısında Kayseri, Diyarbakır ve Akhisar'a şehit ateşi düştü.

Yayınlanma:
Vodafone Arena'daki Patlamada Kayserili Yasin İke, Diyarbakırlı Velat Demiroğlu ve Akhisarlı Ali Aksoy Şehit Oldu

Beşiktaş'ta bulunan Vodafone Arena Stadı'nın yanında önceki gece gerçekleşen bombalı hain saldırıda şehit olan polislerden 24 yaşındaki Yasin İke'nin Kayseri'deki baba evine ateş düştü.

Düb akşam oynana Beşiktaş- Bursaspor maçının sona ermesinin ardından Vodafone Arena Stadyumu'nun hemen yanında meydana gelen bombalı terör saldırısında 30'u polis 38 kişi şehit oldu. Şehit polislerden birinin de Kayserili Yasin İke olduğu açıklandı.

Şehit olan özel harekat polisi Yasin İke’nin, Kayseri'nin merkez Talas İlçesi Örencik Mahallesinde oturan babası Üzeyir İke’ye, yetkililer acı haberi ulaştırdı. Oğlunu kaybetme acısına dayanamayan Üzeyir İke fenalaştı ve sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada tedaviye alınan Üzeyir İke, daha sonra polis aracıyla evine götürüldü. Yakınlarının desteğiyle hastaneden çıkan Üzeyir İke, "Yavrum, Yasin’im" diyerek ağladı.

Diyarbakırlı Şoför'de Terör Kurbanı

İstanbul Beşiktaş'ta dün gece teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan minibüs şoförü 24 yaşındaki Velat Demiroğlu'nun memleketi Diyarbakır'a şehit ateşi düştü.

İstanbul Beşiktaş'ta önceki gece gerçekleştirilen iki ayrı bombalı terör saldırısında şehit olan 38 kişiden birinin de Diyarbakır'ın Çınır İlçesi Yaprakbaşı Köyü nüfusuna kayıtlı Velat Demiroğlu olduğu ortaya çıktı. Yakın akrabaları Çınar İlçesine bağlı Yaprakbaşı Köyünde oturan, ancak kendisi anne ve babası ile İstanbul'da yaşayan Velat Demiroğlu'nun hatlarda minibüs şoförlüğü yaptığı ve dün gece ışıklarda durduğu sırada terör saldırısında yaşamını yitirdiği belirtildi.

Velat Demiroğlu'nun Facebook hesabındaki, 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Garı önünde meydana gelen bombalı terör saldırısı ile ilgili mesajı dikkat çekti. Kapak fotoğrafını Ankara Garı yapan Demiroğlu'nun, 'Görüşü ne olursa olsun, görevi ne olursa olsun ölüm istemiyoruz. Hiçbir neden insan hayatından önemli değildir' mesajını paylaştığı görüldü.

Akhisar'a Şehit Ateşi Düştü

İstanbul Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli, şehit polis Ali Aksoy'un en son 1 ay önce memleketine izne geldiğini belirten dayısı Ünal Adeş, yaşadıkları üzüntüyü dile getirdi. Aksoy'un dedesi Şevket Yağızer ise torununu en son bir ay önce gördüğünü anlattı.

Şehit polis Ali Aksoy'un yakınları ve akrabaları Akhisar Sarıçalı Mahallesi'ndeki evi boş bırakmadı. Evin yakınında 112 acil sağlık ve jandarma ekipleri hazır bulunurken sokaklar Türk bayraklarıyla donatıldı.

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.