Volkswagen Dikkatleri Çekmeyi Başardı! Akıllı Klima Sistemi Güneşin Pozisyonunu Algılıyor!

Volkswagen ID 7'nin akıllı klima sistemi, havayı yatay hareketlerle dinamik olarak dağıtan elektronik kontrollü havalandırma ızgaraları içeriyor. Bu özellik son zamanlarda bir hayli konuşuluyor ve dikkat çekiyor.Volkswagen Yeni...

Yayınlanma:
Volkswagen Dikkatleri Çekmeyi Başardı! Akıllı Klima Sistemi Güneşin Pozisyonunu Algılıyor!

Volkswagen ID 7'nin akıllı klima sistemi, havayı yatay hareketlerle dinamik olarak dağıtan elektronik kontrollü havalandırma ızgaraları içeriyor. Bu özellik son zamanlarda bir hayli konuşuluyor ve dikkat çekiyor.

Volkswagen Yeni Klima Sistemi Hakkında Detaylar Paylaştı

Volkswagen, yeni elektrikli sedan modeli ID 7'yi CES 2023'te tanıtırken ayrıntı vermezken, aracın akıllı klima sisteminden bahsetti. Alman üretici tarafından yakın zamanda yayınlanan bir video, söz konusu teknolojinin nasıl çalıştığına dair ayrıntılar veriyor. Volkswagen ID 7'de ilk kez kullanılacak olan bu sistem, sürücünün koltuğuna oturmadan anahtarla araca doğru yürüdüğü görüldüğü anda devreye giriyor. Akıllı havalandırma menfezleri, sistem çalışırken sıcak günlerde soğuk, soğuk günlerde ise sıcak hava üflemeye başlar. "Dinamik yatay hareketler" ile elektrikle kontrol edilen menfezlerden gelen esinti de geniş bir alanı kaplıyor.

15 İnçlik Multimedya Ekran En Çok Beğenilenlerden Biriydi

Yeni 15 inçlik multimedya ekranı, sürücü veya ön yolcunun klima sistemini aracın içinde otururken çalıştırmasına olanak tanıyor. Ekranda ne olursa olsun, klima kontrolleri her zaman altta bulunur. Dokunmatik ekranın aydınlatması, gece dikkatiniz dağılmadan sıcaklığın kontrol edilmesini mümkün kılar. Öte yandan, sistemi yönetmek için ekran komutlarına ek olarak sesli komutlar da kullanılabilir.

Sesli Komutları Kullanabileceksiniz

Örneğin; "Merhaba Volkswagen: Ellerim üşüdü." dediğinizde ID 7'nin direksiyon ısıtma özelliği devreye giriyor ve havalandırma ızgaralarından gelen sıcak hava ellerinize doğru yönlendiriliyor. Ayrıca sistem, otomatik fonksiyona getirildiğinde ön camda bulunan sensör vasıtasıyla güneş ışınlarının hangi yönden geldiğini tespit ederek, gerekli gördüğü durumlarda sıcaklığı dengelemek adına güneşin daha fazla ısıttığı alanı soğutmaya öncelik verebiliyor. Son olarak, farklı sürücüler için klima ayarlarını kişiselleştirmek ve kaydetmek mümkün. Böylece, aynı evde eşlerin sık sık paylaşımlı şekilde araba kullanması gibi durumlarda tekrar tekrar klima kontrollerini ayarlamaya gerek kalmıyor. Volkswagen ID 7 elektrikli sedan, bu yılın ikinci çeyreğinde resmi olarak tanıtılacak ve ilk olarak Çin ve Avrupa'da satışa sunulacak. Konuyla ilgili detayları siz değerli okurlarımıza aktarmaya devam edeceğiz.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.