Volkswagen Gözünü Kararttı: Elektrikli SUV İçin Milyar Dolarlık Yatırım Yapacak

Volkswagen elektrikli SUV modeli için milyar dolarlık yatırım yapma kararı aldı. Kısa bir süre öncesinde duyurulan Scoot Motors için dev yatırım gerçekleştirecek.

Yayınlanma:
Volkswagen Gözünü Kararttı: Elektrikli SUV İçin Milyar Dolarlık Yatırım Yapacak

Şirketten açıklama yapılırken, Güney Carolina eyaletinde 2 milyar dolarlık yatırım yapacak olduğunu duyurdu. Fabrika kurulumu yapacak olduğunu duyuran şirket, yeni teknolojiye sahip serilerine de tam gaz yer vermeye başlamış olacak. Şirket tarafından kurulacak fabrikada of-road kullanıma yönelik elektrikli SUV modeline yer vermeye başlayacak. Açacak olduğu fabrikada yalnızca SUV modeli yer almadığı gibi diğer yandan da kamyonet üretimi yapılmaya başlanmış olacak.

İlk etapta Fabrika’nın açılışıyla toplamda 4 bin kişinin istihdam edilecek olduğunu belirtirken, yılda hedeflemiş olduğu scoot marka 200 bin bandına ulaşacak. Seri bir üretim yapma amacı içerisinde olan Volkswagen, yıl boyunca üretim sayısını da hedefledi. Buna göre ldev üretici marka tarafından alınan karar doğrultusunda 200 bin araç üretimin yapılması planlanıyor.

banygmheheuebmbadkmfiq.webp

Avrupa’da SUV Modellere İlgi Arttı!

Avrupa’da binek modellere göre SUV modellere duyulan ilgi düzeyinin daha fazla artması üretici marka tarafından farklı bir planlama yapılmasına neden oldu. Eskiye oranla binek otomobillerin yeteri kadar ilgi görmemiş olması ve SUV modellere yönelinmesi de üretimlerde böyle bir karar alınmasına neden oluyor.

Scout, ABD merkezli olurken piyasada yeniden canlanmasına ilişkin adımlar atılmaya başlanmış olacak. Scout üretimlerinin son bulduğu tarih 1998 yıllarına denk gelirken, alınan karar dahilinde yeniden bu tür modellere de ağırlık verilmesi hedefleniyor. Tekrardan otomotiv piyasalarında SUV modellerin yanı sıra scoutunda yer alması sağlanacak.

Volksvagen Piyasayı Yeniden Canlandıracak!

Volkswagen piyasayı yeniden canlı tutmayı sağlayacak çok özel üretimleri ile gelmeye başlayacak. Volskwagen tarafından alınan karar doğrutusunda scout üretimlerine destek verilmeye başlanacak. Of- Road markası scout motor için ABD’ye milyar dolarlık bir yatırım yapma hedefi içerisinde. ABD’ye yapılacak milyar dolarlık yatırımdan sonra WM piyasayı çok daha dinamik hale getirmeyi başaracak. Araç piyasasında canlılık tekrardan kazanması planlanırken, bunu gerçekleştirmek için kısa bir zaman içerisinde dev yatırım gelecek.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.