WhatsApp Dolandırıcılarına Dikkat! Kullanıcılar Mutlaka Dikkat Etsin!

Ülkemizde ve dünyada sürekli olarak yeni bir dolandırıcılık tekniği ortaya çıkmaktadır. Ne yazık ki, hepimiz kendilerini sık sık hileli anlaşmalar, hacklenmiş sosyal medya hesapları, sahte web siteleri veya bankacılık uygulamaları...

Yayınlanma:
WhatsApp Dolandırıcılarına Dikkat! Kullanıcılar Mutlaka Dikkat Etsin!

Ülkemizde ve dünyada sürekli olarak yeni bir dolandırıcılık tekniği ortaya çıkmaktadır. Ne yazık ki, hepimiz kendilerini sık sık hileli anlaşmalar, hacklenmiş sosyal medya hesapları, sahte web siteleri veya bankacılık uygulamaları ile sunan dolandırıcılara alışık ve bunlara karşı temkinliyiz. Ya dolandırıcılar sevdiklerinizin WhatsApp telefon numaralarını kullanarak sizi dolandırmaya çalışırsa?

Dolandırıcılar, Sevdiklerinizi Taklit Etmek İçin WhatsApp Kullanıyor

Ne yazık ki, sevdiklerinize ait Instagram hesaplarını kullanarak sizi dolandırmaya çalışan hırsızlar artık çok daha sofistike hale geldi. Dolandırıcılar, kimliği belirsiz bir şekilde başka bir kişinin WhatsApp hesabına girdikten sonra bazı kişileri kandırmak için yazılımı kullanmaya çalıştı. Gerçekte, dolandırıcıların teknikleri ne kadar basit olsa da, bir o kadar da risklidir. Özellikle iletişim tanıdığınız ve güvendiğiniz birinden geliyorsa, kimsenin haberi olmadan paranızı hızla kaybedebilirsiniz. Anahtar sorgu, WhatsApp'ın güvenliğinin nasıl ihlal edildiğidir.

WhatsApp Güvenliği Nasıl İhlal Ediliyor?

Dolandırıcılar, çeşitli teknikler kullanarak WhatsApp hesabınıza girebilir. Ne yazık ki, hepsi olumsuz senaryolar. Akla gelen ilk şey kimlik hırsızlığıdır. Kişisel bilgileriniz suçlular tarafından sizmiş gibi davranarak yeni bir iş kolu başlatmak için kullanılmış olabilir. Aklıma gelen bir diğer seçenek de telefonunuzun güvenliği ihlal edilmiş olabilir. WhatsApp Web'de oturum açmak için gereken QR kodunun, telefonunuzu işgal eden fark edilmeyen bir yazılım tarafından iletilmiş olması mümkündür. Ne yazık ki, şu anda içinde yaşadığımız dijital çağda bilgilerinizin tehlikeye atılmasının birçok yolu var.

Konuyla ilgili daha fazla bilgi olduğunda bu ve yeni haberler üzerinden sizi bilgilendirmeye devam edeceğiz. Yine de dolandırıcıların yöntemi ortaya çıkana ve karşı karşıya olduğunuz açık her neyse kapatılana kadar aldığınız mesajlara dikkat edin. Eğer bir yakınınız WhatsApp üzerinden para veya önemli bir kişisel bilgi isterse mutlaka arayarak teyit edin. Ayrıca WhatsApp’ta iki adımlı kimlik doğrulamayı aktif ederek, SIM kart hırsızlığına karşı korunmak mümkün. İki adımlı doğrulama ayarlarınızı WhatsApp hesabınızdan yönetebilirsiniz. Bu özelliği etkinleştirebilir veya devre dışı bırakabilir, anahtarınızı değiştirebilir ya da iki adımlı doğrulamayla ilişkili e-posta adresinizi güncelleyebilirsiniz.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.