Wolksvagen Grubundan Son Dakika Açıklaması: Binlerce Araç Hata Nedeniyle Toplanacak

Wolksvagen grubundan bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada Wolksvagen ve Audi araçların iki modelinde meydana gelen hata nedeniyle binlerce aracın piyasadan geri toplanacağı duyuruldu. İşte yapılan açıklama, otomobilde çıkan hata ve toplanacak modeller.

Yayınlanma:
Wolksvagen Grubundan Son Dakika Açıklaması: Binlerce Araç Hata Nedeniyle Toplanacak

Yapılan son dakika açıklamasına göre Wolkswagen ve Audi'nin iki modelinde bir arıza oluştuğu be bu arıza nedeniyle firma, binlerce aracı piyasadan toplama kararı aldı.

Dizel otomobillerde emisyon değerlerini düşük gösteren özel bir program kullandığı için şirket tarihinin en zor günlerini geçiren Alman otomobil devi Volkswagen grubu, hatalı parça nedeniyle binlerce aracı geri çağırıyor.

Alman Bild gazetesinin bildirdiğine göre, Volkswagen grubu bünyesinde bulunan VW ve Audi markalarının aktüel iki modelinin araç koltuklarında hatalı kaynak söz konusu. Hatanın koltuk arkalığında olduğu ve arkadan çapmalarda yaralanma riskini arttırdığı belirtiliyor.

Söz konusu hatanın 2016 model Tiguan ve A4 model araçlarda olduğu bildirildi. Kaç aracın geri çağırıldığı konusunda bilgi bulunmazken, Volkswagen’in anlaşmalı olduğu tamirhanelerde VW otomobilleri “72F9”, Audi araçları ise “72G1” kodlu aksiyon çerçevesinde kontrol ederek, koltuk arkalıklarındaki hatayı giderdiği kaydedildi.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, ekonomi haberlerinden, otomobil haberlerinden, politika haberlerinden, dünya haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.