Xbox Karbon Ayak İzini Azaltacak

Xbox oyun konsollarının daha az enerji harcayacağı ve böylece daha az karbon ayak izi bırakacağı açıklandı. Microsoft tarafından yapılan açıklamada, oyun konsollarında devrim niteliğinde yenilikler yapılacağı ve cihazların...

Yayınlanma:
Xbox Karbon Ayak İzini Azaltacak

Xbox oyun konsollarının daha az enerji harcayacağı ve böylece daha az karbon ayak izi bırakacağı açıklandı. Microsoft tarafından yapılan açıklamada, oyun konsollarında devrim niteliğinde yenilikler yapılacağı ve cihazların 20 kata kadar daha az enerji harcayacağı ifade edildi.

Microsoft, yapmış olduğu açıklamada Xbox için bir ilke imza atıldığını ifade etti. Xbox Insider’a karbona duyarlı güç modunun eklendiğini açıkladı ve yakın zamanda bütün kullanıcıların bu moddan yararlanacağını belirtti.

Bir süredir Microsoft’un karbon nötr hedefleri olduğu biliniyordu. Çevresel etkileri azaltmayı hedefleyen şirket, 2030 yılına kadar karbon nötr bir şirket olacağını açıkladı. Bu kapsamda oyun konsolları için de bir dizi güncelleme yapılacak ve konsolların enerji tüketimi azaltılacak.

Oyun Konsolunun 20 Kat Daha Az Enerji Tüketmesi Sağlandı

Karbon ayak izinin azaltılması için şirket tarafından ilginç bir güncelleme yapıldı. Güncellemeye göre indirme ve güncelleme işlemleri, yenilenebilir enerjinin en fazla kullanıldığı zaman diliminde yapılacak.

xbox karbon ayak izi

Benzer güncellemeler geçtiğimiz yıl Windows 11 için gelmiş ve diğer cihazlar için de sinyaller verilmişti. Fişe takılı olan konsol, internete bağlıyken bölgesel karbon yoğunluğu verilerine erişim sağlayacak ve karbona duyarlı bir cihaza dönüşecek.

Yapılacak olan güncelleme ile kapatma modu, kapatma enerji tasarrufu olarak değiştirilecek. Böylece konsol kapalıyken güç tüketimi azaltılacak. Söz konusu güncelleme ile birlikte cihazın 20 kat daha az enerji tüketmesi mümkün olacak.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız1
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.