Xiaomi ve Huawei Karşı Karşıya!

Devler arasında kılıçlar çekildi. Huawei Xiaomi’ye dava açtı! İki dev üretici firma arasında gerginlik yaşandı. Huawei’den rakibine teknolojileri ihlal etme nedeniyle dava açma kararı alındı.

Yayınlanma:
Xiaomi ve Huawei Karşı Karşıya!

Teknoloji sektöründe devlerin kıyasıya rekabeti tam gaz sürmeye devam ediyor. Bir yandan yeni ürünler konusunda rekabet ortamı yaşanırken, diğer taraftan teknoloji ihlal suçundan dolayı dava açma kararı alındı. Huawei, sektördeki dişli rakibi olan Xiaomi’ye dava açarken, Çinliler arasında savaş başlamış oldu.

İki Çinli dev üretici firmalar arasında patent ihlal sorunu yaşandı. Huawei, Xiaomi’nin kendisine ait olan teknolojileri çaldığını iddia etti. Paten tartışması sürerken, Huawei aldığı karar doğrultusunda bir diğer Çinli üretici olan Xiaomi’yi mahkemeye verdi.

Büyük Patent İhlal Anlaşmalarında Sıkıntı Çıktı

Teknoloji sektörünün en önemli markalarından biri olmayı başaran İki dev Çinli şirket arasında gerginlik yaşandı. İddiaya göre Huawei, Xiaomi’nin kendisine ait olan teknolojlerini çalmaktan dert yanıyor. Kendisine ait teknolojilerinin çalınmasından dolayı şikayetçi olan Huawei, firmayı mahkemeye verme kararı aldı. Yaşanan bu olay iki dev Çinli şirketin karşı karşıya kalmasına neden olurken, şu günlerde Çinlilerin savaşını izlemek durumunda kalacağımız bir gerçek.

Genelde büyük teknolojik şirketler arasında birbirlerinin patentlerini ihlal etme durumlarından kaynaklı çok kez mahkemelik olmalarına şahit oldu. Şüphesiz onlara bir yenisi de Huawei ile Xiaomi eklendi denebilir.

ABD Ambargolarından Zor Dönem Geçiren Huawei Mahkemeye Başvurdu!

ABD ambargolarından dolayı oldukça zor günler geçiren Huawei, patent anlaşmalıklarından dolayı mahkemeye başvurma kararı aldı. Çinli teknoloji devi Xiaominin teknolojik patentlerini çaldığını iddia eden Huawei, dava açtı. Şirket tarafından açılan dava sonrasında tespitlerin yapılabilmesi için Çin Fikri Mülkiyet ofisi konuya dahil olmak zorunda kaldı.

Yaşanan olay sonrasında araştırmalara başvurulurken, anlaşmazlık içerisine düşülen konuların tespiti yapıldı. Buna göre iki şirket arasında yaşanan anlaşmazlıklardan biri 4G/LTE teknolojisiyle ilgili olurken panoramik görüntü oluşturmadan dolayı her iki üretici karşı karşıya kalmak zorunda kaldı. Huawei tarafından açılan dava sonrasında karşı rakibi olan Çinli üretici şirket Xiaomi yüksek bir para ödemek zorunda kalabilir.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.