Yapay Zekalı Haber Okuma Uygulaması Artifact Giderek Yaygınlaşıyor

Instagram kurucuları tarafından oluşturulan yapay zekalı haber okuma uygulaması Artifact giderek yaygınlaşıyor.

Yayınlanma:
Yapay Zekalı Haber Okuma Uygulaması Artifact Giderek Yaygınlaşıyor

Bu uygulamanın Twitter'a da çok benzediği ifade ediliyor. Haber ve makaleleri bir arada birleştirerek yapay zeka sayesinde tek bir uygulama üzerinde buluşturan Artifact bu konuda ilgi çeken bir sosyal medya platformu olmayı başarıyor. Instagram'ın kurucu ortakları arasında yer alan Kevin Systrom ve Mike Krieger, bu sefer farklı bir sosyal medya platformu ile kullanıcıların karşısına çıkıyor.

2018 yılında Instagram'dan ayrılarak kendi yollarını çizmeye başlayan ikili tekrar adlarından söz ettirmeye başladı. Bu konu hakkında yapılan açıklamada Artifact uygulamasının yapay zekanın yönlendirdiği ve kişiselleştirme durumunun bulunduğu bir haber akışı uygulaması olarak lanse edildiği görülüyor.

Artifact Metin Tabanlı Tiktok

Bu uygulamanın her geçen gün daha fazla duyulmasının ardından uygulama hakkında Metin tabanlı TikTok benzetmesi yapılmaya başlandı. Hem Android hem de iOS uygulamaları için birkaç gün önce bekleme listesinin açılmasının ardından yakında platforma kullanıcıların kabul edileceği de duyuruldu. Yapılan bu açıklamanın ardından Artifact logosu ve marka kimliği ile ilgili kullanılan görsellerde kamuoyu ile paylaşıldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Kevin Systrom ve Mike Krieger tekrar bir araya gelerek yeni bir şey yaptıklarını belirtti. Yapay zeka sayesinde yönlendirilen kişiselleştirilmiş haber akışı sağlayan bu uygulama nedeniyle ikilinin oldukça heyecanlı olduğu görüldü. Bu uygulamayı kullanmak isteyen kişiler uygulamayı açtıktan sonra popüler makale listelerini görecek ve burada ilgisini çeken bir konuya tıkladıktan sonra daha sonraki süreçte TikTok mantığı gibi kullanıcının ilgisini çekebilecek benzer gönderiler yapay zeka tarafından sunulacak.

Uygulama aynı zamanda Beta kullanıcılar tarafından test ediliyor. Böylece takipçilerin gönderdiği makaleler, yaptıkları paylaşımlar ve doğrudan mesaj gibi özelliklerin sorunsuz çalışması için gereken işlemlerin doğru çalışıp çalışmadığı test ediliyor. Bazı kişiler Elon Musk sonrası Twitter kullanmayı istemeyen kişiler için bu uygulamanın farklı bir alternatif olacağını ifade ediyor. Uygulamanın yakın bir müddet içerisinde tam anlamıyla kullanılmaya başlanması ve ilk andan itibaren oldukça yoğun bir şekilde ilgi görmesi bekleniyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.