Yargıtay Başkanlığı Personel Alımı Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Yargıtay Başkanlığı en az lise mezunu personel alımı başvuru sonuçları için sabırsız bekleyiş devam ediyor. Peki başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Başvuru sonuçlarına nereden erişebilirim?

Yayınlanma:
Yargıtay Başkanlığı Personel Alımı Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Yargıtay Başkanlığı tarafından geçtiğimiz hafta başvuruları alınan personel alımı başvuru sonuçları için sabırsız bekleyiş devam ediyor.

21-25 Kasım tarihleri arasında başvuruları alınan Yargıtay Başkanlığı personel alımı başvuru sonuçları için binlerce adayın sabırsız bekleyişi devam ediyor. Peki başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Başvuruları kabul edilen ve sıralamaya giren adaylar için mülakat tarihleri ne zaman?

Yargıtay Başkanlığının yaptığı duyuruda 60 zabıt katibi, 15 hizmetli ve 20 adet şoför alımı yapılacağı belirtildi.

Kimler Başvurdu?

İlgili personel alımına devlet memurları kanunun 48′ inci maddesinde belirtilen şartları taşıyor olması, askerlik hizmeti ile ilgisinin bulunmaması, askerlik çağına gelmemiş olması ve askerliğini yapmış ya da tecilli olması, başvuruların alınacağı son gün olan 25 Kasım 2016 tarihi itibariyle 35 yaşını bitirmemiş olması, Lisans ve önlisans mezunları için 2016-KPSS’ye girmiş olması, ortaöğretim mezunları için 2014- KPSS’ye girmiş olması ve geçerli olan KPSS’den en az 70 puan  ve üstü almış olanlar başvuruda bulundu.

Başvurularda ayrı ayrı olarak, her bir pozisyon için ayrı eğitim düzeyinden personel alımı yapılacağı belirtilirken, lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunları iin ayrı ayrı alımlar yapılacağı belirtildi.

Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Yargıtay Başkanlığı tarafından yayımlanan personel alım ilanında başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağı belirtilmemişken, başvuruların kısa bir süre içinde açıklanması bekleniyor. Başvuru sonuçları Yargıtay Başkanlığının resmi internet sitesi üzerinden yayımlanacak olup, sıralamaya giren adaylara ayrıca tebligat gönderilmeyecektir. Mülakat tarihleri ise başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylara duyurulacaktır.

Personel alımı başvuru sonuçlarından, kamu personel alımlarından ve daha fazlasından haberdar olmak için 5Haber'i takipte kalın.

5Haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.