Yarın İki Önemli Hissenin Fiyatında Düşüş Bekleniyor!

6 Mayıs 2024 Pazartesi günü, Borsa İstanbul'da Mavi Giyim ve Mackolik İnternet Hizmetleri hisse senetlerinde temettü ödemeleri sebebiyle fiyat düzeltmesi yapılacak.

Yayınlanma:
Yarın İki Önemli Hissenin Fiyatında Düşüş Bekleniyor!

Borsa İstanbul'da, 6 Mayıs Pazartesi günü, iki önemli hisse senedinin fiyatında önemli değişiklikler olacak. Mavi Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş. (MAVI) ve Mackolik İnternet Hizmetleri Ticaret A.Ş. (MACKO) hisseleri, nakit temettü ödemeleri nedeniyle düzeltilmiş fiyatlarla işlem görecek.

MAVI hisseleri için, her bir hisse başına brüt 2.13 TL (net 1.9143 TL) temettü ödenmesi planlanıyor. Bu ödeme, hisse senedinin teorik fiyatını 94.37 TL’ye düşürmeyi öngörüyor. Öte yandan, MACKO için ise, her bir hisse başına brüt 6.09 TL (net 5.4810 TL) temettü ödenmesi bekleniyor. Bu durum, MACKO hisse senedinin teorik fiyatını 92.31 TL’ye indirecek.

Borsa İstanbul, pazartesi günü seans başlamadan önce resmi bir açıklama yaparak, hak kullanımı ve fiyat düzeltmeleri ile ilgili detayları paylaşacak. Yatırımcılar ve piyasa takipçileri için bu önemli güncellemeler, hisse senetlerinin piyasa performansını etkileyebilecek kritik veriler arasında yer alıyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.