Yasal Takipte Borcu Olanlara Hangi Bankalar Kredi Verir? Kredi Notu Nasıl Düşer

Bankaya olan borçlardan dolayı yasal takibe takılanların bu durumları banka siciline işlemekte ve bu kişiler birçok bankacılık işleminden faydalanamamaktadır. Peki bu kişiler kredi çekebilir mi? Banka kredi notu nasıl düşer? İşte detaylar.

Yayınlanma:
Yasal Takipte Borcu Olanlara Hangi Bankalar Kredi Verir? Kredi Notu Nasıl Düşer

Bankaya olan kredi, kredi kartı gibi borçlarını ödemeyenler, bankalar tarafından mimleniyor ve bir süre boyunca birçok bankacılık işlemlerinden faydalanamıyor. Ödemelerin yapılmaması sonrasında ise riskli olarak görülen kişiler, Bankaların tabiri caizse kara listesine alınıyor ve bu kişilere kredi, kredi kartı gibi hizmetler sunulmuyor.

Borcundan dolayı yasal takibe takılan kişilerin ise internet üzerinde en çok aradığı kelimelerden biri de yasal takibe takılan kişilere kredi veya kredi kartı veren bankalar olup olmadığı sorusu oldu. Peki yasal takibe giren kişilere hangi banka kredi verir? Kredi alabilmek için hangi şartları taşıyor olmak gerekiyor? İşte detaylar.

Kredi sicili olan kişiler de çeşitli ihtiyaçlarından  dolayı kredi çekmek istiyor ancak bankalar, bu kişilerin kredi başvurularına olumlu yanıt vermiyor. Bu nedenle mağdur olan ve zor durumda kalan kişiler de kredi sicili olan kişiler kredi veren bankaları araştırmaya başlıyor.

Kredi Notu Nasıl Düşer

Kredi ve kredi kartı borçlarında borçluların, bankalara olan borçlarını 90 gün içerisinde ödemesi isteniyor. 90 gün içinde ödenmeyen borçlara banka, bir hafta daha mühlet veriyor ve bu mühlet içerisinde tüm borcun ödenmesini istiyor. Bu müddet içinde de borcun ödenmemesi durumunda kişi, yasal takibe takılıyor ve hacizlik oluyor. Bu durum da kişinin kredi siciline işliyor ve kredi notu düşüyor.

Kredi Sicili Bozulanlara Hangi Bankalar Kredi Verir

Kredi sicili bozuk olan kişilere hiç bir banka kredi vermemektedir. Son gelen düzenlemeler ile yasal takipler ve borçlar Merkez Bankası bünyesinde bir havuzda birleştiğinden dolayı her banka bu sicilinize ulaşabiliyor.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.