Yeni Anayasa Teklifi TBMM'de Görüşülmeye Başlandı | Son Dakika Gelişmeleri

Alınan son dakika bilgilerine göre TBMM'de yeni anayasa değişikliği teklifi için görüşmeler başladı. İşte alınan son dakika bilgileri ve yapılan açıklamalar.

Yayınlanma:
Yeni Anayasa Teklifi TBMM'de Görüşülmeye Başlandı | Son Dakika Gelişmeleri

Son günlerde gündemin en önemli başlığı olan yeni anayasa için beklenen görüşmeler başladı. TBMM Genel Kurulu oturumu anayasa değişiklik teklifine ilişkin usul tartışmalarıyla başladı.

TBMM'de grubu bulunan siyasi parti grup başkan vekilleri ve milletvekillerinin zaman zaman tartışmalarıyla başlayan genel kurul oturumunu TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın yönetiyor.

CHP'liler anayasa değişiklik teklifine ilişkin TBMM Genel Kurulu'ndaki oturumların Meclis tarafından televizyolarda canlı yayınla verilmesi teklifine henüz yanıt alamadıklarını eleştirirken bir ilke de imza atarak kendi imkanlarıyla canlı yayın yapmaya başladı. TBMM Genel Kurul Salonu'ndaki CHP sıralarında oturan CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, bir kamera, ekran ve 3G cihazıyla oturumu internet üzerinden canlı yayında vermeye başladı.

Elitaş: CHP'den 20'ye yakın Milletvekilinin Evet diyeceğini tahmin ediyorum

TBMM Genel Kurulu'nda bugün görüşülmeye başlanacak olan anayasa değişiklik teklifine ilişkin AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP'den 20'ye yakın milletvekilinin 'Evet' diyeceğini tahmin ediyorum dedi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mehmet Uçum'un anayasa değişiklik teklifine yönelik sözlerine Sen kimsin küstah adam diyerek tepki gösterdi.

Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerin grup başkanvekilleri, TBMM'de gazetecilerin anayasa değişikliğine ilişkin sorularını yanıtladı. AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, CHP'den 20'ye yakın milletvekilinin 'evet' diyeceğini tahmin ediyorum. CHP oy kullanma kabinine milletvekillerini sokma cesareti gösterecek mi gösteremeyecek mi onu teyit edeceğiz. 316 milletvekili imza attık, imzamız senet, sözümüz namusumuzdur. AK Parti içinde herhangi bir milletvekili arkadaşımızın attığı imzadan vazgeçeceği, verdiği sözden döneceği kanaatinde değilim diye konuştu.

Gelişmeler oldukça habere eklenecek.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, politika haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.