Yeni Bir Deprem Tehlikesine Karşı Kurumlar Harekete Geçti!

Bingöl’de meydana gelen deprem sonrasında yeniden deprem olma ihtimaline karşı kurumlar harekete geçti. Deprem uzmanlarının uyarılarından sonra denetime geçildi.

Yayınlanma:
Yeni Bir Deprem Tehlikesine Karşı Kurumlar Harekete Geçti!

Bingöl’de meydana gelen deprem sonrası kurumlardan da tedbir almam amacıyla denetimler yapıldı. Deprem uzmanlarının yaptığı uyarılardan sonra denetim çalışmaları da tüm hızıyla yapılmaya başlandı. Yeniden deprem tehlikesi olduğu zaman çok büyük kayıp ve sıkıntıların yaşanmaması için binalarla ilgili denetimler yapılıyor.

aa-duyurdu-enkaz-altindakileri-arayip-dalga-gecen-2-kisi-adliyede-pf35.webp

Riskli Yapılar Kontrol Ediliyor!

Bingöl’de riskli yapılarla ilgili kontroller yapılmaya devam ediliyor. Türk Mühendis ve Mimar Odaları birliği şehirdeki risk içerenm binaların hangisi olduğuyla ilgili çalışmalar yürüttü. Yapılan çalışmalar kapsamında hangi binaların riskli olduğu da tespit ediliyor. Böylelikle doğabilecek olası bir deprem vakası sonrasında riskli yapıların kontrol altına alınması planlanıyor.

Ne yazık ki ülkemizde çok büyük çaplı yaşanan deprem sonrasında neredeyse tüm binalarda hasarlı olmuş ve yıkılmıştı. Şehrin yerle bir olmasına neden olan deprem sonrasında kurumlar tarafından da riskli yapıların denetlenmesine dair çalışmalarda yapılmaya başlandı. Böylelikle riskli yapıların depreme karşı ne kadar dayanıklı olduğu da inceleme kapsamında tespit edilmeye başlanmış oluyor.

elbistan-deprem-qz5s-cover.jpg

Riskli Yapıların Tespiti Yapıldı!

Kurum nezdinde gerçekleşen incelemeler sonrasında 361 yapı inceleme yapıldı. İncelenen 361 yapıdan 165 tanesi ağır hasarlı tespit edildi. Aynı zamanda 3 tanesinin de yıkık tespit edildiği söylendi. Bingöl’de de yapılan depreme dayanıklık analizi sonrasında birçok binanın olası yaşanma ihtimali olan depremde yeterince sağlam olmadığı tespit edildi.

Çalışmalar hala daha yapılmaya devam edilirken bu sayının da çok daha fazla şekilde artacağı düşünülüyor. Sağlam bina sayısı yeterince yüksek olmaması da ister istemez ülkemizde yeniden bir deprem tehlikesi olmaya başlasa şehirde neler olur düşüncesinin de yaşanmasına zemin hazırlıyor.

Bingöl merkezli bir şekilde deprem yaşanırsa etkilenecek illerin olduğu belirtildi. Buna göre Bingöl şehrinde meydana gelecek depremlerden etkilenecek şehirlerimiz hangisi diye baktığımızda Muş, Elazığ, Bitlis, Erzincan, Tunceli, Erzurum yer alıyor. Türk Mühendis ve Mimar odaları tarafından bina tespiti çalışmaları, Bingöl depremi olma ihtimaline karşı sürdürülüyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.