Yeni Bir Uygulama İçin Instagram'ın Kurucuları Tekrar Harekete Geçti!

Instagram'ın kurucuları piyasaya yeni bir uygulama ile geri dönüyor. Bu yeni uygulama için Instagram'ı kurucuları tekrar harekete geçmeye karar verdi.

Yayınlanma:
Yeni Bir Uygulama İçin Instagram'ın Kurucuları Tekrar Harekete Geçti!

2010 senesinde Instagram uygulamasını hayata geçiren Kevin Systrom ve Mike Krieger Instagram şirketinden ayrılmalarının ardından yaklaşık 5 sene sonrasında yeni bir uygulama ile piyasaya geri dönüş yaptılar. Bu kez uygulamanın ana temelinde fotoğraflar yer almıyor. Bu ikilinin yeni uygulamalarında başrolde haber akışları ve makaleler bulunuyor. 2010 senesinde Instagram'ı kuran bu ikili daha sonra 1 milyar dolar karşılığında bu uygulamayı Facebook'a satmıştı.

Kevin Systrom ve Mike Krieger, yeni uygulamaları ile ilgili bazı açıklamalarda bulundular. Yeni uygulamanın yapay zeka tarafından desteklendiğini belirten ikili aynı zamanda kişiselleştirilebilen haber akışı özelliğinin de bulunduğunu duyurdu. Yapılan lansmanda bu uygulamanın adının Artifact olduğu da duyuruldu. Mike Krieger tarafından yapılan açıklamada bu uygulamanın faaliyete geçmesi için bir yılı aşan bir süredir çalışmaların devam ettiğini ve oldukça yetenekli bir ekip ile bunu gerçekleştirmek için çalıştıklarını ifade edildi.

artifact-275.webp

Artifact Çok Farklı Bir Uygulama

Yapılan Artifact lansmanında bu uygulamanın oldukça farklı bir yapıda olduğu ifade edildi. Buna göre kişilere özel İlgi alanlarına göre içerik önerimi gerçekleştirilecek ve arkadaşlarla tartışma yapılmasına da izin verecek. Uygulamanın ana sayfası üzerinde önde gelen medya kuruluşlarından başlayarak küçük bloklara kadar oldukça popüler makaleler sergilenecek. Böylece kullanıcılar tıkladıkları içeriklere göre kendilerine önerilen makaleler ile karşılaşacak.

instagram-kurucularindan-yeni-platform-intro.webp

Kevin Systrom ve Mike Krieger, 2010 yılında kurdukları Instagram uygulamasını 2012 yılına gelindiği zaman Facebook'a sattı. Bu uygulama satışı nedeniyle İkili 1 milyar dolar aldı. Tarihten itibaren Facebook bünyesinde çalışmalarına devam eden ikili 2018 yılında Facebook yönetimi ile sorun yaşamaları üzerine şirketten istifa ettiler. Bu ayrılık sırasında Instagram CEO'su olarak görev yapan Kevin Systrom meraklarını keşfetmek ve daha yaratıcı olmak amacıyla şirketten ayrıldıkları yönünde açıklamalarda bulunmuştu. Yapılan piyasa araştırmalarına göre Instagram'ın günümüzdeki piyasa değerinin 100 milyar dolar gibi devasa bir rakamın üzerinde olduğu ifade ediliyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.