Yeni Dönem AÖF Sınavlarında 4 Yanlış 1 Doğruyu Götürecek mi?

Açıköğretim Fakültesi öğrencilerinin en çok merak ettiği konulardan biri de 4 yanlış 1 doğruyu götürecek uygulaması kaldırılacak mı oldu. Peki yeni dönem sınavlarında da bu uygulama yapılacak mı? İşte detaylar.

Yayınlanma:
Yeni Dönem AÖF Sınavlarında 4 Yanlış 1 Doğruyu Götürecek mi?

Binlerce Açıköğretim Fakültesi öğrencisinin büyük tepkisi ile karşılanan 4 yanlış 1 doğruyu götürecek uygulaması hakkında henüz bir düzenleme yapılmadı.

Kamuoyunda büyük tepkilere neden olan AÖF sınavlarında 4 yanlış cevabın 1 doğru cevabı götürmesi uygulamasının kaldırılması isteniyor. Yüz binlerce AÖF öğrencisi, forum siteleri üzerine kampanyalar başlatarak bu uygulamanın kaldırılmasını istiyor.

Çok sayıda tepki gelmesine rağmen bu konu hakkında henüz bir düzenleme gelmedi ve önümüzdeki günlerde yapılacak olan AÖF sınavlarında 4 yanlış 1 doğruyu götürecek uygulamasının tekrar uygulanması bekleniyor. Bizde 5haber.com olarak AÖF öğrencilerinin sesini yetkili kurum ve kişilere taşımak, bu uygulamanın kaldırılması yönünde kararın alınmasına katkı sağlamak istiyoruz.

Meclis'te Soru Önergesi Verilmişti

CHP'li bir Milletvekili tarafından geçtiğimiz ay Türkiye Büyük Millet Meclisinde Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın yanıtlaması için bir soru önergesi verildi. Verilen soruda Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a şu soru soruldu:

"Açık öğretim Fakültesi sınavlarında dört yanlışın bir doğruyu götürmesi yerine planlama ile değerlendirme düşünülmekte midir?"

AÖF haberlerinden ve gelişmelerden haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.