Yeni genelge yayımlandı! Kamu çalışanlarına esnek çalışma başlayacak

Cumhurbaşkanı imzasıyla kamu kurum ve kuruluşlarında uzaktan çalışma , dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemi kullanılacaktır.

Yayınlanma:
Yeni genelge yayımlandı! Kamu çalışanlarına esnek çalışma başlayacak

Koronavirüs kapsamında kamuda çalışanlara yönelik ilave tedbirler alındı. Cumhurbaşkanı imzasıyla kamu çalışanlarına yönelik ilave tedbirler alınan genelge yayınlandı. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara uzaktan çalışma dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemi kullanılacak.

Genelgeye göre;

Salgının ülkemizde yayılımının en aza indirilmesi amacıyla ihtiyacı karşılayacak kadar personelin bulundurulması şartıyla:

Çalıştırılma biçimine bakılmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara uzaktan çalışma dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemleri uygulanabilir. Esnek çalışma yöntemlerinden faydalanan çalışanlar ile idari izin sayılanlar bu sürede istihdamlarına esas görevlerini fiilen yerine getirmiş sayılırlar. Uzaktan ve dönüşümlü çalışanlar ile görev yerinde çalışanlar hizmetin yürütülmesi sorumluluğu  açısından eşittir. Uzaktan ve dönüşümlü çalışanlar ile idari izinli sayılanların mali ve sosyal hak ve yardımları ile diğer özlük hakları saklıdır.

İdari izinliler uzaktan veya dönüşümlü çalışanlar amirlerinin izni dışında görev mahallerinden ayrılamazlar ve hizmetine ihtiyaç duyulanlar çağırıldıkları anda görevine dönmek zorundadır.

Daha önce covıd - 19 kapsamında idari izinli sayılanlar yeni bir karar alınıncaya kadar izinli sayılacaklar. Yıllık veya mazeret izni kullanabilecekleri belirtilen çalışanlarda bu genelge kapsamında belirlenecek usul ve esaslar dahilinde idari izinli sayılabileceklerdir.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.