Yeni ihraç dalgası geliyor mu? (689 Nolu KHK ne zaman yayınlanacak, ihraçlar devam edecek mi?)

Yeni KHK ne zaman yayınlanacak? Kamudan ihraçlar devam edecek mi? Yeni KHK ile ihraçlar olacak mı? İşte yeni KHK ile ilgili alınan son bilgiler.

Yayınlanma:
Yeni ihraç dalgası geliyor mu? (689 Nolu KHK ne zaman yayınlanacak, ihraçlar devam edecek mi?)

Yeni bir KHK gelecek mi? Olağanüstü Hal kapsamında yeni bir Kanun Hükmünde Kararname bekleniyor. Peki yeni Kanun Hükmünde Kararname ne zaman yayınlanacak? İşte yeni KHK ile ilgili son bilgiler.

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi sonrasında 21 Temmuz gecesi 90 gün süreli olarak Olağanüstü Hal ilan edildi. İlan edilen Olağanüstü Hal kapsamında Kanun Hükmünde Kararnameler yayınlanmakta ve bu Kanun Hükmünde Kararnameler ile yürütme organı hızlandırılıp terör örgütlerine yönelik kararlar açıklanmakta.

Daha önce yayınlanan Kanun hükmünde Kararnameler ile on binlerce kamu personeli mesleklerinden ihraç edildi. Açığa alınan ve ihraç edilen kamu personelleri üzerinde yapılan incelemeler ile suçsuz olduğu ortaya çıkan memurlar mesleklerine iade edildi.

OHAL Yine Uzatıldı

Ekim ayında sona ermesi beklenen 90 günlük OHAL, terörle mücadelenin sona ermemesi nedeniyle uzatıldı. Bu karar Ocak ayında tekrar yenilendi ve Olağanüstü Hal Nisan ayında sona erecek dendi. Ancak terörle mücadelede sona gelinmemesi nedeniyle OHAL geçtiğimiz gün tekrar uzatıldı. 3. kez uzatılan OHAL'in Temmuz ayında sona ermesi bekleniyor.

Yeni Bir İhraç Dalgası Geliyor

ByLock listelerinin yenilenmesi ve terörle mücadelenin derinleşmesi nedeniyle yeni bir ihraç KHK'sının gelmesi bekleniyor. Beklenen yeni KHK ile terör bağlantısı tespit edilen çok sayıda kamu personelinin görevinden ihraç edilmesi bekleniyor.

9 bin 103 Polis Açığa Alındı

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan son dakika açıklamasında 9 bin 103 polisin açığa alındığı belirtildi. Açığa alınan polislerin FETÖ bağlantısı nedeniyle açığa alındığı açıklandı.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.