Yeni İhraç KHK'sı yolda: 691 nolu KHK ile ihraç ve iadeler olacak mı?

Yeni KHK ne zaman çıkacak? Yüz binlerce kişinin büyük bir merakla beklediği KHK ile ilgili alınan son bilgiler haberimizin devamında.

Yayınlanma:
Yeni İhraç KHK'sı yolda: 691 nolu KHK ile ihraç ve iadeler olacak mı?

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan 21 Temmuz gecesi 90 gün süreli olarak ülke genelinde Olağanüstü Hal ilan edildi. İlan edilen OHAL kapsamında terör örgütü FETÖ'ye başta olmak üzere tüm terör örgütlerine yönelik soruşturmalar hız kesmeden devam ediyor.

OHAL kapsamında devam eden soruşturmalar kapsamında Kanun Hükmünde Kararnameler yayımlanmakta ve terör örgütlerine yönelik soruşturmalar derinlik kazandırılarak kamuda yürütme organı hızlandırıldı. Hızlandırılan yürütme organı ile binlerce kişi, terör örgütü üyeliği nedeniyle kamudan ihraç edildi, ya da açığa alındı.

15 Temmuz'dan bu yana terör örgütüne yönelik Resmi Gazete üzerinden çok sayıda Kanun Hükmünde Kararnameler yayımlandı ve 100 binden fazla kamu personeli ihraç edildi. Terör bağlantısı olduğu gerekçesiyle kamudaki görevleirnden ihraç edilen personellere ise yenilerinin eklenmesi bekleniyor.

Yeni KHK ile İhraçlar Olacak mı?

Beklenen yeni Kanun Hükmünde Kararname ile çok sayıda kamu personelinin ihraç edileceği bekleniyor. Yapılan son açıklamalar, FETÖ'nün gizli dosyaları ile ByLock yazışmalarına ulaşıldı ve yeni KHK ile terör bağlantısı tespit edilenler, ilgili kurumlar iletildi. İletilen bilgi sonrasında bilgiler tamamlandı ve yeni KHK için geri sayım başladı.

Polislere İhraçlar Geliyor

Yayımlanan son 2 ihraç kararnamelerinde emniyet genel müdürlüğü bünyesinde çalışan polislerin yayımlanması beklenen yeni KHK ile ihraç edilmesi bekleniyor.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, yerel haberlerden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

Yeni KHK yayımlandığı anda haberdar olmak için 5haber'i sosyal ağlardan takipte kalın.

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  |  Ankara

5haber.coom  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.