Yeni İhraç ve İade KHK'sı Ne Zaman Yayımlanacak? Yeni KHK'da Neler Olacak?

Yeni ihraç ve iade KHK'sı gelecek mi? OHAL kapsamında yeni bir KHK yayımlanacak mı? Yeni KHK ile hangi kararların alınması bekleniyor? İşte yayımlanması beklenen yeni KHK ile ilgili son bilgiler.

Yayınlanma:
Yeni İhraç ve İade KHK'sı Ne Zaman Yayımlanacak? Yeni KHK'da Neler Olacak?

Yeni bir ihraç ve iade KHK'sı mı geliyor? Gelmesi beklenen yeni KHK'da neler yer alacak?

Daha önce de belirttiğimiz gibi yeni bir KHK'nın yolda. Beklenen Kanun Hükmünde Kararname ile terör bağlantısı tespit edilen kamu personellerinin ihraç edilmesi, açığa alınan personellerden de hakkında yapılan incelemelerde suçsuz olduğu tespit edilenler için iadelerin olması bekleniyor.

Evlilik Programları Kapanıyor

Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu kaleme aldığı köşe yazısında, aile hayatını ifsat eden evlilik programlarının, önümüzdeki günlerde yayımlanması beklenen Kanun Hükmünde Kararname ile yayından kaldırılacağını söyledi. Kendisine, "TBMM’de evlilik programlarını araştırması için kurulan komisyonla bu işin uzayacağı düşünüldüğünden sorunu kökten çözmek için harekete geçti. Evlilik programlarını yasaklayacak Kanun Hükmünde Kararname (KHK) için hazırlıklar başladı” bilgisinin ulaştığını açıklayan Eyüboğlu, normal yoldan kaldırılması için en az bir yılın geçmesi gerektiğine dikkat çekti.

ByLock Listeleri Yenilendi

MİT tarafından uzun incelemeler sonrasında ByLock listelerinde bulunan hataların düzeltildiği, alınan son dakika bilgileri arasında. ByLock listelerinin yenilenmesi ve hataların ayıklanması sonrasında, hataların yeni KHK ile düzeltilmesi bekleniyor. Öte yandan oluşturulan yeni listeler ile gelen yeni isimlerinde KHK ile ihraç edilmesi bekleniyor.

Başbakan'dan KHK Açıklaması

Geçtiğimiz günlerce düzenlediği bir basın toplantısında Başbakan Yıldırım, yeni KHK ile ilgili,“Bu FETÖ terörle mücadele kapsamındaki çalışmalar devam ediyor. Peyderpey çalışmalar tespit edildikçe, araştırmaları tamamlandıkça işlemler yapılıyor. Yani bu işe ilk günden beri ara verilmedi, tamamlanıncaya kadar devam edilecek” açıklamalarında bulundu.

Yeni KHK Açıklanır açıklanmaz haberdar olmak için 5haber.com'u sosyal ağlardan takip edin.

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.