Yeni İhraç ve İade KHK'sı Yayımlanacak mı? Yeni KHK Ne Zaman? (688 Nolu KHK Bekleniyor?)

Yeni KHK ne zaman yayımlanacak? İhraç ve iade KHK'sı yayımlanacak mı? Güncellenen ve hataları ayıklanan ByLock listeleri sonrası yeni bir iade ve ihraç KHK'sı bekleniyor? İşte yeni Kanun Hükmünde Kararname ile ilgili son bilgiler.

Yayınlanma:
Yeni İhraç ve İade KHK'sı Yayımlanacak mı? Yeni KHK Ne Zaman? (688 Nolu KHK Bekleniyor?)

Yeni KHK yayımlanacak mı? 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan ve 2 kez uzatılan Olağanüstü Hal kapsamında yayımlanan Kanun hükmünde Kararnamelere bir yenisi daha eklenecek mi? Kamudan ihraçlar devam edecek mi? Açığa alınan kamu personellerine ilişkin iade KHK'sı yayımlanacak mı? İşte alınan son bilgiler ve son gelişmelerin ışığında yeni KHK ile ilgili bilgiler.

15 Temmuz gecesi gerçekleşen darbe girişimi sonrasında 21 Temmuz tarihinde 90 gün süreli olarak başlatılan ve iki kez uzatılan OHAL kapsamında bugüne kadar birçok Kanun Hükmünde Kararname yayımlandı. Yayımlanan KHK'lar ile yürütme hızlandırılırken birçok hüküm hakkında değişiklik yapıldı ve terör bağlantısı tespit edilen binlerce kamu personeli görevinden ihraç edildi. İhraç edilen kamu personellerinin yanı sıra binlerce kamu personeli de açığa alınmış durumda haklarında verilen kararları bekliyor.

Açığa alınan binlerce kamu personeli de tedirgin şekilde haklarında verilecek olan kararı bekliyor.

ByLock Listeleri Düzenlendi

Geçtiğimiz günlerde ByLock listeleri güncellendi ve ByLock listelerindeki hatalar ayıklandı. ByLock listelerinin düzenlenmesi ve yeni listelerin Başsavcılıklara gönderilmesi sonucu yeni ihraçların ve yeni iadelerin olması bekleniyor.

Yayımlanacak olan yeni KHK ile yine birçok kamu personelinin ihracı ve birçoğunun da görevlerine iade edilmesi bekleniyor.

OHAL Ne Zaman Bitecek?

21 Temmuz günü ilan edilen OHAL, Başbakan Binali Yıldırım'ın yaptığı açıklama ile referandum öncesinde kaldırılacağı yönünde. Bu kapsamda ise 16 Nisan günü yapılacak olan referandumdan önce Olağanüstü Hal durumunun kaldırılması bekleniyor.

Yeni KHK'lar yayımlanır yayımlanmaz haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  |  Ankara

Özel Haber

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.