YENİ KANUN TEKLİFİ NEDİR?

Akparti grup başkan vekili Mehmet Muş, "Binalar istediği kadar yukarı gidemeyecek artık kat yüksekliğini kaldırıyoruz" dedi. Muş, kaçak yapıların yıkılıp para cezasının arttırılacağını da söyledi.Akparti grup başkan...

Yayınlanma:
YENİ KANUN TEKLİFİ NEDİR?

Akparti grup başkan vekili Mehmet Muş, "Binalar istediği kadar yukarı gidemeyecek artık kat yüksekliğini kaldırıyoruz" dedi. Muş, kaçak yapıların yıkılıp para cezasının arttırılacağını da söyledi.

Akparti grup başkan vekili Mehmet Muş Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM) sunacakları 32 maddelik kanun teklifiyle ilgili basın mensuplarına açıklamada bulundu. Muş "yapılan imar planlarına davalar açılabiliyor vatandaşlarımız mağdur olabiliyordu. Bundan sonra böyle bir durum olursa ilgili idare vatandaşımızın parselinini değerini o günkü rayiç bedeli üzerinden ödenmesini hedeflemekteyiz" dedi.

Ruhsatın dışında ortaya çıkan kaçak olarak bilinen imalatlara yönelik tapuya bildirim getirttiklerini belirtti. Vatandaşımız daire almaya gittiğinde onu tapuda görecektir. Belediye tarafından onaylananan kadar tapuda kalacaktır. Kaçak yapılarda uygulanacak olan cezalarda arttırıma gidiyoruz. Kaçak yapıyı göze alacaksanız karşınıza çıkacak yaptırımlar daha ağır olacaktır. Bundan sonra yukarı doğru gidemeyeceklerdir diyerek kaçak yapının önüne geçileceğini açıkladı.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.