Yeni KHK ile 3 bine yakın polisin göreve iade edilmesi bekleniyor

FETÖ soruşturması kapsamında örgütün düşman diye fişlediği isimleri, FETÖ soruşturmasının başladığı günlerde mesleğinden ihraç ettiği ortaya çıktı. Yakalanan Türkiye imamının listesinden çıkan isimler ile karşılaştırıldığında bu 3 bine yakın polisin FETÖ ile bağlantısı olmadığı ortaya çıktı. Beklenen yeni iade KHK'sı ile bu polislerin mesleklerine iade edilmesi bekleniyor. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Yeni KHK ile 3 bine yakın polisin göreve iade edilmesi bekleniyor

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında yüz binlerce polis, mesleklerinden ihraç edildi. Görevinden ihraç edilen polis memurları ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Alınan son bilgilere göre mahrem imamlarından ele geçirilen listelerle karşılaştırıldığında yaklaşık olarak ihraç edilen 3 bin polisin bu listede adlarının olmadığı görüldü.

Hürriyet Gazetesinde yer alan habere göre terör örgütü FETÖ'nün Türkiye imamlığına vekalet etmekte olan bir örgüt üyesinden ele geçirilen listede örgütün polis arşivinin ele geçirildiği öğrenildi. Ele geçirilen listede örgütün polis arşivinin olduğu karttaki polislerin harf ve numara şeklinde kodlanıp gruplara ayrıldığı listeler ortaya çıktı. Türkiye genelinde düzenlenen operasyonlarda bin 13 mahrem imam gözaltına alınırken, örgütün fişleme ve kodlama kısımlarında yer alan polislerin büyük bir bölümünün örgüt elemanı olduğu ortaya çıktı. Karta göre, bugüne kadar fark edilmeyen 38 bin polisin de örgüt içinde bulunduğu anlaşıldı. Bu polislerden 9 bin 103'ü operasyonun başlaması ile birlikte açığa alındı.

Öte yandan yapılan incelemeler ile 17-25 Aralık girişimi sonrası ve darbe girişimi süreciyle Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilen polislerden 3 bininin, örgütün fişleme dosyalarında FETÖ üyesi olmayanlar arasında yer aldığı belirtildi. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından FETÖ ile ilişkilerine yönelik detaylı bir inceleme başlatıldı. Değerlendirmenin ardından bu polislerin görevlerine dönmesi için yeni bir KHK oluşturulabileceği de ifade ediliyor.

FETÖ, Kendindne Olmayan Polisleri Düşman Listesine Almış

Öte yandan ByLock kullandığı iddiası ile ihraç edilen ve yargılanmasına devam edilen 12 polis, örgütün arşivi olarak bilinen fişlemelerde 'düşman' kategorisinde yer alıyordu. Bunun üzerine telefonlarında ByLock çıkan 12 polisin de durumu tekrar değerlendirmeye alındı.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.