Yeni KHK ile çok sayıda polisin ihraç edilmesi bekleniyor (Yeni KHK ne zaman?)

OHAL kapsamında yeni Kanun Hükmünde Kararnamelerin yayımlanması bekleniyor. Peki yeni KHK ile kimler ihraç olacak? Yeni KHK ile iadeler olacak mı? Açığa alınan polisler yeni KHK ile ihraç mı edilecek iade edilecek mi? İşte yeni KHK hakkında aldığımız son bilgiler.

Yayınlanma:
Yeni KHK ile çok sayıda polisin ihraç edilmesi bekleniyor (Yeni KHK ne zaman?)

21 Temmuz gecesi ilan edilen OHAL kapsamında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnameler ile yürütme organı hızlandırılmakta ve kamuda terör bağlantısı bulunan memurlar görevinden ihraç edilmektedir.

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi sonrasında ilan edilen 90 günlük Olağanüstü Hal, daha sonra art arda 3 defa uzatıldı. Son olarak 17 Nisan günü yapılan Bakanlar Kurulunda alınan karar ile 90 gün daha uzatılan Olağanüstü Hal'in normal şartlarda 18 Temmuz günü sona ermesi bekleniyor. Ancak önceki gün gerçekleşen AK Parti 3. Olağanüstü Genel Kongresinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, OHAL'in sona ermesi ile ilgili gerektiği kadar uzatılacaktır sözlerini söyledi.

Yeni KHK ile Emniyette İhraçlar Olacak mı?

Mayıs ayı başında Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan kararname ile 9 binden fazla polis, görevinden uzaklaştırılmıştı. Görevden uzaklaştırılan polisler, hakkında verilecek kararı beklerken yeni KHK ile bu polisler hakkında ihraç veya göreve iade kararlarının verilmesi bekleniyor. Son KHK'lar ile Emniyette ihraçların olmaması, önümüzdeki günlerde gelecek yeni KHK ile emniyette açıkta bulunan ve ByLock şifrelerinin çözülmesi ile ortaya çıkan yeni isimlerin ihraç edilmesi bekleniyor.

Mahrem İmamının Üzerinden Çıkan İsimler

Gözaltına alınan FETÖ'cülerden polislerim mahrem imamı olan bir kişiden ele geçirilen dosyalarda emniyet içindeki polislere ait 20 bine yakın kişinin isim listesi ortaya çıktı. Bu isimler üzerinde yapılan incelemeler ile 9 binden fazla polis açığa alındı. Yeni bir kararname ile açığa almaların devam etmesi bekleniyor.

Yeni KHK Ne Zaman Yayımlanacak?

Yayımlanması beklenen yeni KHK'nın 10 gün içinde yayımlanması bekleniyor. KHK yayımlanır yayımlanmaz haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Özel Haber

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.