Yeni KHK ile Evlilik programlarına gelen yaptırımlar açıklandı

Yayımlanan son KHK ile evlilik programlarında bazı değişiklikler yapılacağı belirtilmişti. bu düzenlemeler ve yaptırımların ayrıntıları belli oldu. İşte evlilik programları için getirilen yeni düzenlemeler.

Yayınlanma:
Yeni KHK ile Evlilik programlarına gelen yaptırımlar açıklandı

Geçtiğimiz gün yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile başta kapatıldı zannedilen, ancak daha sonra sadece bazı düzenlemelerin getirildiği söylenen evlilik programları ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Kapatıldığı yönünde çıkan haberlerden sonra RTÜK'ten bir açıklama yapılmış, KHK ile yasaklandığı kararı verilen konunun 0800'lü hat reklamları olduğu ortaya çıktı. KHK kapsamında RTÜK lisansı olmayan, ancak TÜRKSAT üzerinden yayın yapan cinsel ilaç pazarlama, kumar oynatılması ve 0800'lü hatların yasal düzenlemeye alınması için harekete geçildi. Bu düzenlemeler ile TÜRKSAT üzerinden yayın yapan, ancak RTÜK lisansı olmayan kanallar kapatılacak ve yayınları yapanlar hakkında suç duyurusu yapılacak.

Evlilik programları için ise yayın saatlerinin değiştirilmesi kararı alındı. Buna göre çocukların televizyon izlediği saatlerde (koruyucu sembol olsa dahi) yayınlanmayacak. Öte yandan evlilik programları üzerinde incelemeler artacak ve cezalarda en üst sınırlar uygulanacak.

Öte yandan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından uzun süredir planlamaları yapılan aile dostu dizilere teşvik verilmesi de hayata geçirildi. Buna göre belirlenen program dizilere ayrıca destek verilecek. Aile hayatına yönelik yapılan dizilere verilecek olan bu teşvikler, RTÜK tarafından bir önceki yılda uygulanan idari para cezalarının yüzde 20'sini aşmamak kaydıyla, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile belirlenecek usul ve esaslara göre gerçekleştirilecek.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.