Yeni KHK Referandumdan Önce mi Yoksa Sonra mı Yayımlanacak? 689 Nolu KHK Bekleniyor

Yeni KHK ne zaman yayımlanacak? OHAL kapsamında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnameler ile ihraçlar devam edecek mi? Yeni KHK referandumdan sonra mı, yoksa önce mi yayımlanacak? İşte yeni KHK ile ilgili son dakika gelişmeleri.

Yayınlanma:
Yeni KHK Referandumdan Önce mi Yoksa Sonra mı Yayımlanacak? 689 Nolu KHK Bekleniyor

Terör örgütü FETÖ'nün 15 Temmuz günü gerçekleştirdiği darbe girişimi sonrasında ilan edilen ve art arda iki kere uzatılan Olağanüstü Hal, referandumdan sonra sona erecek. OHAL'in tekrar uzatılıp uzatılmayacağı merak konusu iken, OHAL kapsamında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnameler ile yürütme hızlandırılıyor ve terör örgütlerine karşı daha hızlı bir hukuki süreç ortaya konuluyor.

OHAL'in bitmesine kısa bir süre kala en çok merak edilen konulardan biri de yeni bir KHK çıkacak mı sorusu oldu. Açıkta olan ve şuan çalışmakta olan binlerce memurun en çok merak ettiği konu yeni bir KHK'nın yayımlanıp yayımlanmayacağı sorusu iken, yeni KHK ile ihraçların olup olmayacağı merak ediliyor.

Geçtiğimiz gün yayımlanan son KHK ile kamuya yüzlerce memur iade edilirken, son KHK ile ihraç olmadı. İhraç olmaması memurları sevindirirken, bir nebze de telaşlandırdı. Son Kanun Hükmünde Kararname ile kamudan ihraçların olmaması, yeni KHK ile mi ihraçlar olacak sorusunu internet üzerinde soran memurlar, Resmi Gazete'de yayımlanması KHK'yı bekliyor.

Yeni KHK Referandumdan Önce m Yoksa Sonra mı Yayınlanacak

Beklenen yeni KHK ile kamudan ihraçların olması bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde MİT tarafından yeni bir alışma yapılmış ve ByLock listeleri düzenlenmişti. ByLock listeleri üzerinde yapılan bu yeni çalışma ile yeni isimlerin ortaya çıkmış olabileceği ve bu isimlerin de yeni KHK ile kamudan ihraç edileceği düşünülüyor.

Yeni KHK'nın ise referandumdan sonra yayınlanması bekleniyor. Öte yandan düzenlenecek olan Bakanlar Kurulundan bu yönde bir karar veya açıklama gelmesi bekleniyor.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.