Yeni KHK Yayımlanacak mı? İhraç Kararnamesi Ne Zaman Yayımlanacak? 689 Nolu KHK Ne Zaman?

Yeni Kanun Hükmünde Kararname yayımlanacak mı? Kamudan yeni ihraçlar olacak mı? Kamudan ihraç edilen memurlar, yeni KHK ile görevine iade edilecek mi? Yeni KHK'da ihraçlar mı yoksa iadeler mi olacak? Son KHK'da neden ihraç olmadı? İşte KHK hakkında son bilgiler.

Yayınlanma:
Yeni KHK Yayımlanacak mı? İhraç Kararnamesi Ne Zaman Yayımlanacak? 689 Nolu KHK Ne Zaman?

688 nolu KHK'nın yayımlanmasının ardından gözler, yayımlanması beklenen yeni Kanun Hükmünde Kararnameye çevrildi.

Geçtiğimiz günlerde yayımlanan son Kanun Hükmünde Kararname ile kamuya iadeler olmuştu. Önceki KHK'lar ile kamudan ihraç edilen memurlardan, terör bağlantısı olmadığı tespit edilenler kamudaki görevlerine iade edildi. Son iade KHK'sının ardından yeni bi KHK içi bekleyişler de başladı. Mevcut olarak çalışan birçok memur ve kamudan ihraç edilen memurlar, yayımlanması beklenen yeni KHK'yı beklemeye başladı.

Yeni Kanun Hükmünde Kararname ile ilgili hükumet kanadından henüz bir açıklama gelmedi. Ancak OHAL'in sona ermesine yaklaşık 2 haftalık bir süre kala yeni bir ihraç ve iade KHK'sının yayımlanması bekleniyor. Yayımlanması beklenen son KHK'nın, kamudaki terör bağlantılı memurların tamamını temizleyeceği ve açığa alınan memurların ise suçsuz olanlarının tamamının iade edilmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz günlerde ByLock listeleri MİT tarafından yenilenmiş ve güncellenmişti. Güncellenen bu listeler, tüm yazışmalar ile birlikte Cumhuriyet Başsavcılıklarına gönderilmiş ve bu listelere göre yeni yaptırımların yapılması ön görülmüştü.

Yayımlanan son KHK ile bu listelerdeki ByLock hataları ayıklandı ve daha önce ihraç edilen kamu personellerinden aklananlar, görevlerine iade edilmişti. Ancak yayımlanan son KHK'da ihraçların olmaması dikkatleri çekmişti.

Yayımlanması beklenen yeni KHK ile kamu personellerinden terör bağlantısı tespit edilenlerin ihraç edilmesi bekleniyor.

Yeni KHK yayımlanır yayımlanmaz haberdar olmak için 5haber'i sosyal ağlardan takip edebilirsiniz.

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  |  Ankara

Özel Haber

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.