Yeni PÖH Alımında Eğitim ve Yaş Şartı Ne Olacak? Özel Harekat Polisi Alımında Yaş Şartı Esnetilecek mi?

Yeni dönem polis özel harekat alımında yaş şartı ne olacak? PÖH alımında eğitim şartı yine lise düzeyi olarak mı açıklanacak? İşte PÖH alımı ile ilgili son bilgiler.

Yayınlanma:
Yeni PÖH Alımında Eğitim ve Yaş Şartı Ne Olacak? Özel Harekat Polisi Alımında Yaş Şartı Esnetilecek mi?

Yeni dönem polis özel harekat alımları yüz binlerce aday tarafından büyük bir heyecanla beklenirken yapılacak yeni dönem PÖH alımında başvuru şartlarının ne olacağı büyük merak konusu oldu. Peki yeni dönem polis özel harekat alımı ne zaman yapılacak? Yeni dönem PÖH alımında başvuru şartları ne olacak? Özel harekat polisi alımı lise düzeyinden mi yapılacak? PÖH alımında yaş şartı esnetilecek mi? İşte yeni dönem polis özel harekat alımı hakkında edinilen son dakika bilgileri.

Geçtiğimiz aylarda Yozgat POMEM Müdürü Şaban Kütükoğlu, yeni dönem polis alımlarında 12 bin kişi alınacağını açıklamıştı. Yozgat POMEM müdürünün bu açıklamasının ardından yeni dönem polis alımları beklenmeye başladı. Kütüoğlu yaptığı açıklamada yeni dönem polis alımlarının 20. dönem POMEM'lerin eğitimi tamamlanmadan alınacağı belirtildi.

Alımlar Ne Zaman?

5 ay sürecek olan POMEM eğitimleri Aralık ayında sona erecek. Aralık ayından hemen önce yeni dönem polis alımlarının yapılması bekleniyor.

Eğitim Şartı Ne Olacak?

Son özel harekat polisi alımında eğitim, sınav ve askerlik şartlarında değişiklik yapılmıştı. Eğitim şartı PÖH alımları için, OHAL kapsamında yayımlanan KHK ile lise düzeyine düştü. Yeni dönem PÖH alımlarının da lise düzeyinden yapılması bekleniyor.

Yaş Şartı

Son PÖH alımında yaş şartı 28 olarak belirlenmişti. Binlerce aday ise başlattığı kampanya ile yaş şartının 30 olarak değişmesini istemişti. Ancak yaş şartında esneme yapılmamıştı.Yeni dönem alımlarında da yaş şartını yine aynı olması bekleniyor.

PÖH alımından haberdar olmak için 5haber'i takipte kalın.

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.