Yerli Otomobil TOGG ÖTV Fiyat Güncellemesi! Fiyatlar Güncelleniyor

Elektrikli otomobillerde indirimli ÖTV süreci devam ediyor. Elektrikli otomobilleri ilgilendiren ÖTV ile ilgili yeni bir güncelleme yapıldı.

Yayınlanma:
Yerli Otomobil TOGG ÖTV Fiyat Güncellemesi! Fiyatlar Güncelleniyor

Yerli Otomobil piyasaya sunmaya ramak kala ÖTV indirimi güncellemesine takıldı. Elektrikli motorlu otomobiller için ÖTV güncellemesi yapıldı. Yeni güncelleme kapsamında bakıldığında 160 KW altında olanlarda %1 artırarak 700 bin TL olan matrah 1 milyon 250 bine çıkarıldı.

4760 sayılı Özel Tüketim vergisi Kanuna göre değişiklik yapılmış olup, güncelleme sonrasında Cumhurbaşkanı kararı Resmi gazetede yayımlandı. Vergi düzenlemesinin TOGG için nasıl yapılacak olduğu merakla bekleyen otomobil tutkunları tarafından sorgulanan konulardan biri oldu. Yerli araç TOGG’la ilgili ÖTV düzenlemesinin nasıl olacağına dair EBS Danışmanlık Genel Müdürü Erol Şahin açıklamada bulundu. Erol Şahin açıklamasında; ‘’Vergi düzenlemesi yerli otomobil TOGG için yapılıyor. TOOG’un çıkacağı tarihte ÖTV düzenlemesi yeniden yapılacak olduğunun bilgisi daha önceden verilmişti. En önemli yerli otomobil sınıfında yer alacak TOGG, yakın zamanda piyasaya sunulacak. KW 160 geçemeyenlerde %70, geçenlerde %80’lik bir artış durumu yaşanacak.

TOGG’un Matrahı 1 Milyonu Aşmayacağı Düşünülüyor!

Yerli otomobil TOGG’un piyasada yer almasına sayılı günler kala üzerinde durulan konulardan biri de ÖTV düzenlemesi oldu. Öyle ki yerli otomobil matrahı ne kadar olacağı da en çok merak edilenler arasında. EBS Danışmanlık Genel Müdürü Erol Şahin, merak edilen konuyla ilgili görüşlerine yer verirken TOGG’un matrahın 1 milyonun üzerinde olmayacağını düşündüğünü ifade etti.

Diğer yandan Çin’den de ithalatla ilgili ek %20’lik bir artış zammı yapıldığı bildirildi. Buna göre Çin menşeine sahip ithal araçlara %20’lik bir vergi zammı devreye girecek. Gelen ek %20’lik vergi tarifesinden sonra Çin menşeine sahip olan araçların vergisi de yüzde elliye ulaşmış oldu.

Benzerlerinden Bir Adım Önde Olacak TOGG İçin Geri Sayım!

Otomotiv dünyasında bir yandan ÖTV ile ilgili güncellemeler konuşulurken diğer yandan da benzerlerinden bir adım önde olacak TOGG için geri sayıma geçildiğini söylemek mümkün. Hızlı şarj kapasitesine sahip TOGG’un daha iyi performans sunması için tüm teknik donanımlar kullanılmıştır. İlk olarak SUV ve Sedan versiyonlarıyla gelecek olan TOGG için geri sayıma geçildi.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.