Yeşilçam'ın Dev İsmi Tarık Akan Hayatını Kaybetti

Türk sinemasının dev aktörü ve Jön'ü Tarık Akan hayata gözleri yumdu. Usta sanatçının adı Adana Film Festivali'nde anılacak. İşte detaylar ve usta oyuncuya ait bazı görüntüler.

Yayınlanma:
Yeşilçam'ın Dev İsmi Tarık Akan Hayatını Kaybetti

Sinema tarihimizin dev sanatçılarından olan Tarık Akan hayatını kaybetti.

Uzun bir süredir akciğer kanseri ile mücadele eden ünlü sanatçı, verdiği yaşam mücadelesini kaybetti. Ülke genelinde büyük üzüntü ile karşılanan vefat haberi, bugünün erken saatlerinde geldi. Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı tarafından yapılan açıklamada ünlü sanatçının 16 Eylül Cuma sabahı hayata gözlerini yumduğu belirtildi.

Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı tarafından yapılan açıklamada, ülkesinin ve halkının demokrasi, barış ve özgürlük militanı, Nazım Hikmet'in büyük hayranı Tarık Akan'ın hayatını kaybettiği belirtildi. Bu kayıptan ötürü üzüntülerini ve başsağlığı dileklerini ileten Vakıf yetkilileri tüm milletimiz adına ışıklı anısı önünde saygı ile eğildiklerini belirtti.

Tarık Akan, Adana Film Festivali'nde Anılacak

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından ünlü sanatçının ölümü ile ilgili üzüntü ve başsağlığı dilekleri paylaşılırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü konu ile ilgili bir açıklama yaptı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü tarafından yapılan açıklamada, Yeşilçam'ın efsane aktörleri arasında yer alan ve hafızalarda yer edinen karakterlere haya veren ünlü sanatçı Tarık Akan'ın isminin Adana Film Festivalinde anılacağı belirtildi. Açıklamasını yazılı bir şekilde yapan Başkan Sözlü, toplamda 111 filmde rol alan ve rol aldığı her bir filmde ekranlarda ayrı bir tat bırakan usta oyuncunun isminin 19-25 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan Adana Film Festivali'nde anılacağını belirtti.

Ünlü Sanatçı Tarık Akan'ın DHA Arşivlerinden Alınan Görüntüleri

Gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.