YGS Adaylardan ÖSYM'ye: "O Kadar Para Alıyorsunuz. Bari Sınavda Kaliteli Silgi Verin"

YGS'ye giren milyonlarca üniversite öğrencisi, sınav çıkışı ÖSYM'ye tepki gösterdi. ÖSYM'nin sınavda kullanmaları için adaylara verdiği silginin kalitesizliğinden yakınan adaylar haklı olarak ÖSYM'ye çağrıda bulundu.

Yayınlanma:
YGS Adaylardan ÖSYM'ye: "O Kadar Para Alıyorsunuz. Bari Sınavda Kaliteli Silgi Verin"

YGS sınavına giren milyonlarca aday sınav çıkışı internet üzerinde YGS yorum ve duyurularını araştırmaya başladı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından bugün gerçekleştirilen ve 160 soru için 160 dakika süre verilen sınav sonrasında internet ve forum sitelerinde adaylar sınav hakkında görüşlerini dile getiriyor. Bazı adaylar, sınavın önceki yıllara göre zor olduğunu, bazı adaylar ise sınavın çok kolay olduğunu savunuyor. Ancak adayların hem fikir oldukları bir nokta var o da sınav sorularının uzunluğu ile sınav süresinin kısalığı.

Öte yandan diğer ilginç yorumlardan biri de ÖSYM'nin sınavda adayların kullanması için verdiği gereçlerden olan silgi oldu. Çeşitli forum sitelerinde ve sınavdan çıkan adaylardan edindiğimiz bilgilere göre adaylar, sınavda ÖSYM'nin adaylara verdiği silgilerden yakındı.

Bilindiği üzere son yıllarda ÖSYM, uyguladığı merkezi sınavlarda adayın kalem, silgi, açacak gibi araç gereçlerini karşılıyor. Başvuru ücretine dahil olan bu araç ve gereçler ÖSYM tarafından adaylara dağıtılıyor. Ancak bu yıl verilen gereçlerden silginin kalitesiz oluşu, birçok adaya sınavda zor anlar yaşattı. Adaylar da haklı olarak 'O kadar para alıyorsunuz. Bari kaliteli bir silgi verseydiniz.' cümlesini kurdu.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.