YGS Başvuruları Uzatılacak mı? YGS'ye Başvurmayanlar Ne Yapacak? Başvuru Süresi Uzatıldı mı?

YGS başvurularının sona ermesinin ardından sınava başvuruda bulunamayan binlerce aday, sınava başvuru süresinin uzatılıp uzatılmayacağını araştırmaya başladı. İşte alınan son dakika bilgileri ve detaylar.

Yayınlanma:
YGS Başvuruları Uzatılacak mı? YGS'ye Başvurmayanlar Ne Yapacak? Başvuru Süresi Uzatıldı mı?

YGS başvurularının sona ermesinin ardından binlerce aday, çeşitli nedenlerden dolayı başvurularını yapamadı. Peki başvuru süresi uzatılacak mı? Başvurularını yapamayan binlerce aday için başvuru süresine ek bir süre eklenecek mi? ÖSYM'den başvuru süresinin uzatılması yönünde herhangi bir açıklama geldi mi?

Başvuruların son gününün geçmesinin ardından YGS'ye başvuramayan adaylar, ÖSYM'den olası bir başvuru süresi uzatma açıklaması beklemeye başladı. Başvurularını son güne bırakan binlerce aday, ÖSYM internet sitesinde yoğunluk yaşanması ve son günlerde ülke genelinde internet erişimi sıkıntılarının zaman zaman yaşanması nedeniyle başvurularını yapamadı.

Çoğu aday ise başvuru süreleri içerisinde başvuru merkezlerinde bilgilerini güncellemedikleri için sınava başvuru yapamadı. Başvurusunu yapamayan adayların ise gözü kulağı ÖSYM'den gelebilecek başvuru süresi uzatılması açıklamasına çevrildi. ÖSYM Başkanlığından bu konu ile ilgili henüz bir açıklama gelmedi ancak, başvuruda bulunamayan adaylar, ÖSYM'den ek bir süre talep ediyor.

Başvurular Ne Zaman Başlamıştı?

ÖSYM'nin 2017 kılavuzunda belirttiği 4-18 Ocak tarihleri arasında alınan başvurular, önceki akşam gece 23.59'da sona erdi. Sınav başvuru ücretlerinin yatırılması için ise 19 Ocak günü saat 23.59 tarihi belirlendi.

YGS'ye Başvurmayanlar Ne Yapacak?

ÖSYM tarafından merkezî yerleştirme yapılan programlar ile özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlara girmek isteyen tüm adayların YGS’ye girmeleri zorunludur. Aksi halde adaylar, başvuru süresinin uzatılmasını eğer uzatılmazsa bir yıl sonrasını beklemekteler.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız5
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.