YGS Başvurusu Nasıl Yapılacak? (Önce Başvuru Ücreti Mi Yatırılacak, Başvuru Ücreti Hangi Bankaya Yatırılacak?))

ÖSYS başvurularının başlamasının ardından milyonlarca aday, başvuruların nasıl yapılacağını araştırmaya başladı. İşte YGS başvuru şekli, başvuru ücretinin yatırılacağı bankalar ve diğer detaylar.

Yayınlanma:
YGS Başvurusu Nasıl Yapılacak? (Önce Başvuru Ücreti Mi Yatırılacak, Başvuru Ücreti Hangi Bankaya Yatırılacak?))

2017 yılı ÖSYS başvurularının başlamasının ardından sınava girecek olan milyonlarca aday, başvuruların nasıl yapılacağı ve başvuru ücretinin hangi bankalara yatırılacağını araştırmaya başladı. İşte 2017 YGS başvuruları hakkında bilinmesi gerekenler ve diğer detaylar.

Kimler Başvuracak?

2017 ÖSYS sınavlarına bu yıl lise son sınıfında okumakta olan öğrenciler, Ortaöğretim kurumlarının son sınıflarında beklemede olan öğrenciler, Ortaöğretim kurumlarını bitirmiş olanlar ve Ortaöğrenimlerini yurt dışında tamamlayıp durumları yukarıdakilerden birine uyanlar başvurabileceklerdir.

Başvuru Tarihleri

ÖSYM tarafından açıklanan 2017 ÖSYS kılavuzunda başvuru tarihleri, 4-18 Ocak olarak açıklandı.

Başvuru İşlemi Nasıl Yapılır?

Sınava girecek olan adaylardan lise son sınıf öğrencileri, okuduğu okullardan, ÖSYM sınav koordinatörlerinden ve ÖSYM başvuru merkezlerinden yapabileceklerdir.

Diğer adaylar ise ais.osym.gov.tr adresi üzerinden panellerine girerek başvurularını online olarak yapabilecekler. (Geçerli fotoğraf ve bilgilerin değişikliği başvuru merkezlerinden alınacaktır.)

Başvurularını internet üzerinden yapan adayların başvuru işlemlerini tamamlamaları için, ÖSYM anlaşmalı bankalara başvuru ücretini yatırması gerekmektedir.

Sınav Ücretinin Yatırılacağı Tarih

Sınava girecek olan adaylar, internet üzerinden başvurularını tamamladıktan sonra başvuru ücretini anlaşmalı bankalara 19 Ocak tarihine kadar yatırması gerekmektedir.

ÖSYM tarafından açıklanan kılavuzda yer alan anlaşmalı bankaları öğrenmek için TIKLAYIN

Adaylar başvuru ücretini yatırdıktan sonra başvurular tamamlanacaktır.

YGS Ne Zaman Yapılacak?

2017 ÖSYS'nin ilk ayağı olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı, 12 Mart 2017 günü saat 10.00'da düzenlenecektir. Sınavda adaylara 160 soru için 160 dakika süre verilecektir.

Eğitim haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.