YGS Puan Hesaplama Nasıl Yapılır , Kaç Nete Kaç Puan Gelir? YGS'de Baraj Kaç Netle Geçilir? LYS'ye Girmek İçin Kaç Puan Almak Gerekiyor

YGS Puan hesaplama nasıl yapılır? YGS'de kaç puan alınca baraj geçilir? YGS'de kaç nete kaç puan gelir? YGS puan hesaplama işlemi en doğru olarak nerede yapılır? İşte YGS puan hesaplama işlemi ile ilgili detaylar.

Yayınlanma:
YGS Puan Hesaplama Nasıl Yapılır , Kaç Nete Kaç Puan Gelir? YGS'de Baraj Kaç Netle Geçilir? LYS'ye Girmek İçin Kaç Puan Almak Gerekiyor

Türkiye genelinde milyonlarca üniversite öğrencisi adayının katılımı ile gerçekleşecek olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı 12 Mart Pazar günü saat 10.00'da başlayacak. YGS'nin yaklaşması ile birlikte sınva girecek olan milyonlarca aday, sınavda çıkan soruları araştırmaya başladı. YGS'nin sora ermesinin ardından ise sınava giren adaylar, sınavda yaptıkları netleri tahmini olarak hesapladı ve YGS'den alacağı puanı hesaplamak için internet üzerinden aramaya başladı. İşte YGS puan hesaplama yolları.

12 Mart günü saat 10.00'da Türkiye genelinde tek oturumda gerçekleşecek olan YGS'de adaylara türkçeden 40, tarihten 15, coğrafyadan 12, felsefeden 8, Din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5, temel matematikten 40, fizikten 14, kimyadan 13, biyolojiden ise 13 soru yöneltilecek ve adayların 160 dakika içinde soruları yanıtlaması beklenecek.

YGS'de Kaç Nete Kaç Puan Gelir?

YGS puan hesaplama ile ilgili alınan bilgisine göre, YGS'de sorulan 160 sorunun tamamını doğru yanıtlayanlar 500 tam puan alacak. Her testten 36 olmak üzere toplam 144 net yaparsanız olursa 460 puan alacaksınız. Her testten 8 soru toplamda 32 net yaparsanız puanınız 180 olacak ve LYS katılma hakkı kazanacak.. Her testten 5 net çıkarmak ise sizin, 150 puan alıp YGS’nin ilk barajını aşmanızı sağlayacak.

YGS puan türlerinden en az birinden 150.000-179.999 arasında puan alanlar meslek yüksekokulu önlisans programları ile açıköğretim programlarına tercihte bulunacak. Ancak LYS’ye giremeyecek. YGS puanlarından en az biri 180 ve daha yüksek olanların ise iki hakkı var. Birincisi LYS’lere girecekler. İkincisi de hem meslek yüksekokulu önlisans programları ile açıköğretim programlarını hem de YGS puanıyla öğrenci alan lisans programlarını tercihte bulunabilecekler.

YGS Puan Hesaplama Nasıl Yapılır?

YGS Puanını hesaplamaz isteyen kişiler, aşağıda yazan bağlantı adresini yeni sekmede açarak öğrenebilir.

" "

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.