YGS'den sonra ALES'te de 9.45 krizi yaşandı-Geç kalanlar sınava alnmadı

ÖSYM'nin ilk olarak YGS'de uyguladığı 9.45 kuralı, ALES'te de uygulandı. Bu uygulama nedeniyle yine sınava geç kalan çok sayıda aday, sınava giremedi. İşte detaylar.

Yayınlanma:
YGS'den sonra ALES'te de 9.45 krizi yaşandı-Geç kalanlar sınava alnmadı

Bugün gerçekleşen ALES'te, ilk olarak Yükseköğretime Geçiş Sınavında uygulanan 9.45 uygulaması uygulandı. 9.45 uygulamasına takılmamak isteyen adaylar, sabah erken saatlerden itibaren okul önlerinde beklerken bazı adaylar da koşarak sınava geldi.

Sınava geç kalan ve 9.45 kuralına takılan adaylar da ülkenin dört bir yanında büyük üzüntü yaşadı. Saat 10.00'da başlayan ve 180 dakika sürecek olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş sınavında, bina girişleri saatler 09.45'i gösterdiğinde kapandı. Sınav salonlarına girişlerin kapanması ile geç kalan adaylar, sınavlara alınmadı. Sınava 1-2 dakika geç kaldığı gerekçesiyle alınmayan adaylar ve aileleri ise bu duruma tepki gösterdi.

Öte yandan sınava geç kaldığı için alınmayan birçok aday, sınav merkezlerinden itiraz etmeden ayrılırken birçok aday da 9.45 kuralına tepki gösterdi. Geç kaldığı çin sınava alınmayan adaylardan biri, kendisini içeri almayan polislere "Cinnet geçireceğim’ diye bağırdı.

1 Yıllık Emek 1-2 Dakika ile Gidiyor

Sınava erken saatlerde gelen adayların velileri ile yaptığımız röportajda ise veliler, "Bir yıllık çalışması, emeği 1-2 dakika ile gidiyor. Kendi çocuğumu getirdim. O korkuyla 1 saat önceden geldik, buralarda dolaşıyoruz. Sınav yaptırıyorlar, yakın yerleri vermeleri gerekir. İstanbul'un bir ucundan bir ucuna çok uzak yerleri veriyorlar. Çok yazık, bunu düşünmek lazım. En azından çevreye yakın yerleri vermeleri lazım. 15 dakika var sınava, 1 dakika geç kalmış daha başlamamış sınav aslında o inisiyatifi almaları lazım. Biz bu gençleri kazanacak mıyız yoksa böyle karanlığa itecek miyiz?” diye konuştu

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.