YGS'ye Başvuru Yapmayan Adaylar Dikkat!! Son Dakika Uyarısı

ÖSYM tarafından yapılan açıklama ile 2017 ÖSYS başvuruları geçtiğimiz hafta alınmaya başladı. Peki başvuru için son tarih ne zaman? Başvurular nasıl yapılacaktır? Başvuru ücreti hangi bankaya yatırılacaktır? İşte 2017 ÖSYS hakkında 5haber.com'un son dakika uyarıları.

Yayınlanma:
YGS'ye Başvuru Yapmayan Adaylar Dikkat!! Son Dakika Uyarısı

Üniversite öğrencisi adaylarının sabırsızlıkla beklediği 2017 ÖSYS başvuruları geçtiğimiz hafta başlamıştı. Başvuruların başlamasının ardından milyonlarca lise son sınıf öğrencisi ile lise mezunu öğrenci, hayalini kurduğu üniversiteye gitmek için sınav başvurusunu yaptı. Başvurularını yapanların yanı sıra halen sınav başvurusunu yapmayan adaylar da mevcut. ÖSYS başvurularında son günlere yaklaşırken adaylara verilecek en büyük tavsiye başvurunun son güne bırakılmamasıdır.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yayımlanan 2017 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi kılavuzuna göre 4 Ocak günü başlayan başvurular 18 Ocak Çarşamba günü 23.59'da sona erecek. Başvuruların son gününe yaklaşılırken, her yıl son gün yaşanan sıkıntılar ile karşılaşmamanız için başvurularını yapamayan adayların, başvurularını bir an önce yapmaları gerekmektedir.

Başvuru Nasıl Yapılır?

ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinde geçerli bilgi ve fotoğrafı olan adaylar, buradan online olarak başvurularını yapıp 60 TL olan sınav başvuru ücretini ilgili bankalara yatıracaklar ve bu şekilde başvurularını tamamlayacaklardır. Geçerli bilgi ve fotoğrafı olmayan adaylar ise internet üzerindeki başvurularını başvuru merkezlerinde yapacaklar ve ardından sınav ücretini yatıracaklardır.

Başvuru Ücreti Nereye Yatırılacak? Başvuru Ücretinin Yatırılması İçin Son Tarih

ÖSYM tarafından yayımlanan 2017 ÖSYS kılavuzunda sınav başvuru ücretinin yatırılabileceği bankalar belirtilmiştir. Sınav ücretinin yatırılacağı banka için TIKLAYINBaşvuru ücretlerinin yatırılacağı son tarih ise 19 Ocak olarak açıklandı.

YGS Ne Zaman?

Ortaöğretimden Yükseköğretime geçiş kapsamında düzenlenecek ilk sınav olan YGS 12 Mart 2017 Pazar günü Türkiye genelinde belirtilen sınav merkezlerinde yapılacak.

Eğitim haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.