Yılbaşında Hava Nasıl Olacak? Yılbaşı Günü Hangi Bölgede Yağış Bekleniyor?

2016 yılının sonuna geldiğimiz günlerde vatandaşlar tarafından en çok araştırılan konulardan biri de yılbaşında havanın nasıl olacağı sorusu oldu. İşte yılbaşı gecsi ve gnü Türkiye genelinde beklenen hava durumu.

Yayınlanma:
Yılbaşında Hava Nasıl Olacak? Yılbaşı Günü Hangi Bölgede Yağış Bekleniyor?

Yılbaşının yaklaşması ile birlikte Türkiye genelinde binlerce vatandaş, yılbaşı gecesi hava durumunun nasıl olduğunu merak etmeye başladı. İşte Türkiye genelinde yılbaşı günü beklenen hava durumu.

Yılbaşı gecesinin denk geldiği 31 Aralık Cumartesi günü Egenin güney bölgeleri parçalı bulutlu iken, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Karadeniz'in kıyı kesimlerinde yağmur bekleniyor. Diğer bölgelerde de kar yağışının etkili olması bekleniyor.

1 Ocak'ta ise İç Anadolu ve Ege bölgelerinin parçalı bulutlu olması beklenirken, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Karadeniz'in kıyı kesimlerinde yağmurun etkili olması bekleniyor. Trakya'da ve Karadeniz'in iç kesimleri ise bulutlu ve yağışsız bir hava beklenirken, diğer bölgelerde kar yağışının gün boyu devam etmesi bekleniyor.

30 Ocak Cuma Türkiye Geneli Hava Durumu

31 Aralık Cumartesi Türkiye Geneli Hava Durumu

1 Ocak Pazar Türkiye Geneli Hava Durumu

Meteorolojiden 29 Aralık Uyarıları

Tahminlerimiz doğrultusunda bugün Doğu Akdeniz'de görülen şiddetli yağışlara ilave olarak bu gece saatlerinde itibaren Mersin ve Adana çevrelerinde sahil kesimlerinde şiddetli yağmur ve sağanak (76-100 kg/metrekare); iç ve yüksek kesimlerde (700 metre rakım üzerindeki yerler) yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, ani sel, don olayı, buzlanma, ulaşımda aksamalar v.b.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İstanbul’da bugün kuvvetli kuzeyli rüzgar ve fırtınayla birlikte genel olarak yağmur şeklinde devam eden yağışın öğleden sonra karla karışık yağmura akşam ilk saatlerden itibaren ise il genelinde kar şekline dönüşeceği tahmin ediliyor. İstanbul’da yağışın zaman zaman kuvvetli olmak üzere bugün akşam, yarın ve Cumartesi günleri karla karışık yağmur ve kar şeklinde etkili olması bekleniyor. Yağışın kar ve sulu kar şeklinde yağması beklendiğinden, kar kalınlığının kıyı kesimlerde 5 cm ’ye kadar, kentin iç ve yüksek kesimlerinde ise 10-20 cm civarında olabileceği tahmin edilmektedir.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.