Yıldız Teknik Üniversitesine ByLock Operasyonu: 70 Akademisyen Gözaltında

Emniyet ekipleri tarafından eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarla Yıldız Teknik Üniversitesinde görevli 70 akademisyen gözaltına alındı.

Yayınlanma:
Yıldız Teknik Üniversitesine ByLock Operasyonu: 70 Akademisyen Gözaltında

Yıldız Teknik Üniversitesindeki FETÖ yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonlar kapsamında, YTÜ'de görevli ve bir kısmının ByLock kullandığı tespit edilen 103 öğretim görevlisi hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından darbe girişimi sonrasında başlatılan büyük bir kararlılık vetitizlikle yürütülen soruşturma kapsamında, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Mehmet Şenay Baygın'ın talimatı üzerine emniyet ekipleri tarafından sabah saatlerinde YTÜ'nun akademik yapılanmasına yönelik operasyon için düğmeye basıldı. Operasyonda ilk belirlemelere göre 70 akademisyen yakalanarak gözaltına alındı. Haklarında gözaltı kararı verilen ve aralarında profesörlerin de bulunduğu 103 şüphelinin bir kısmının 'ByLock' kullandığı öğrenildi.

İlk Operasyonda 70 Akademisyen Gözaltına Alındı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Yıldız Teknik Üniversitesinde (YTÜ) görevli aralarında doçent, yardımcı doçent ve araştırma görevlilerinin de bulunduğu akademisyenlere yönelik Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 'ByLock' operasyonu düzenlendi.

Polis ekipleri sabah saatlerinde çok sayıda adrese yönelik eş zamanlı baskınlar düzenledi. Operasyonda ilk belirlemelere göre 70 akademisyen yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheli akademisyenler Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi.

Operasyonlar Devam Ediyor

Operasyonun çeşitli adreslerde devam ettiği bilgisi alınırken, gözaltına alınan şüpheliler ise sorgulanmak üzere Vatan Caddesi'nde bulunan Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Gündem haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | İstanbul

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.