Yıllardır Yapılmayanı Sony Yaptı! Resmen Otomobil Sektörünü İleri Taşıdı!

CES 2023'te Sony, yepyeni elektrikli araçlarını tanıttı. Honda ile birlikte oluşturulan araç 2026 yılında satışa çıkacak.

Yayınlanma:
Yıllardır Yapılmayanı Sony Yaptı! Resmen Otomobil Sektörünü İleri Taşıdı!

Otomotiv sektörü uzun yıllardır Apple marka bir araç bekliyordu. Ne yazık ki bugüne kadar bu konuda çok sayıda iddia ortaya atılmasına rağmen kayda değer bir gelişme sağlanamamıştır. Apple Car'ın geleceği artık şüpheli ama Sony otomobil endüstrisine girmeye hazırlanıyor.

Afeela, Ortak Bir Honda ve Sony Aracı Olarak Karşımıza Çıktı

Japon otomobil üreticisi, geçtiğimiz günlerde düzenlenen CES 2023 etkinliği ile yeni elektrikli aracını görücüye çıkardı. Honda ile ortaklaşa oluşturulan yeni marka Afeela, ilk aracını 2026 yılında piyasaya sürmeyi planlıyor. Bu, otomobil endüstrisinin devam eden elektrikli ve dijital dönüşümü için neyin sinyalini veriyor? Sony buna sağlam bir çözüm bulmuş gibi görünüyor.

sony-afeela-interior-1024x571.jpg

Yeni araçla birlikte kişiler Sony'nin kendi devasa video oyun kitaplığına ve diğer abonelik hizmetlerine erişim sağlanacak. Bu hizmetler, sürücülerin ve yolcuların araçları şarj olurken veya tamamen otonom sürüş devredeyken kullanılabilecek. Doğal olarak bu da otonom sürüş teknolojisinin uygun bir seviyeye geliştirilmesini gerektiriyor. Üç yıl içinde, Sony Honda Mobility'nin yepyeni elektrikli aracının piyasaya çıkması bekleniyor. Yetkililer, yeni elektrikli otomobilin düzenli olarak kablosuz güncellemeler alacağını ve kademeli olarak ek işlevler eklemeyi düşündüklerini iddia ediyor. Ayrıca aracın on yıla kadar güncelleme desteği alacağı vurgulanıyor.

sony-vision-s-02-suv-concept.webp

Sony Prototip SUV Tanıttı

Otomobil sektörüne girmeyi Honda ile ortaklıkları öncesinde planlayan Sony, 2020 yılında Vision S konseptini tanıtmıştı. 2022 yılında ise bir SUV konsepti de yine Sony tarafından gözler önüne serildi. Geçtiğimiz günlerde tanıtılan Afeela konseptini ise Vision S’in bir evrimi olarak sayabiliriz. Honda’nın da yardımı ile ortaya çıkan Afeela markası ile Sony’nin otomotiv endüstrisine adımı da hızlanmış oldu. Otomotiv alanında özellike yazılım ve bilgi-eğlence teknolojileri konusunda önemli adımlar atan Sony, yakın zamanda sektörün önemli oyuncularından birisi olabilir. Özellikle uzun süre güncel kalacak bir otomobil ile Sony sektörün en büyük eksikliğini giderebilir. Yıllardan beri Apple gibi bir teknoloji devinden bir otomobil görmeyi beklerken, dünyanın diğer ucundan Sony bunu başardı.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.