YKS 'nin Tarihi Belli Oldu

Koronavirüs önlemleri kapsamında öğrencilerin sınav takviminde  değişikliğe gidilmişti. Cumhurbaşkanı'nın açıklamasıyla YKS 'nin yeni tarihi 27  - 28 Haziranda olacağı bildirildi. 

Yayınlanma:
YKS 'nin Tarihi Belli Oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası açıklamasıyla YKS 'nin ne zaman olacağı belli oldu. Koronavirüs önlemleri kapsamında öğrencilerin sınav takviminde  değişikliğe gidilmişti. Cumhurbaşkanı'nın açıklamasıyla YKS 'nin yeni tarihi 27  - 28 Haziranda olacağı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan , eğitimde attıkları adımları Sağlık Bakanlığının ve Bilim Kurulunun tavsiyeleri üzerine belirlediklerini ifade ederek, "Yükseköğretim Kurumları Sınavı 27 - 28 Haziran'da uygulanacak" dedi.

TYT'de Türkçe testi, Sosyal Bilimler Testi, Temel Matematik testi ve Fen Bilimleri testi yer alacaktır.AYT'de adaylara Türk Dili ve Edebiyatı - Sosyal Bilimler - 1 , Sosyal Bilimler - 2 , Matematik ile Fen Bilimleri testlerinden oluşan bir kitapçık verilecektir.

AYT'de adaylar hesaplanmasını istedikleri puan türü için gereken testleri cevaplayacak lardır. SAY, SÖZ,ve EA puan türlerinin hepsinin hesaplanması için tüm testleri cevaplayacakalardır.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.