YÖK Başkanından Son Dakika Açıklaması: Bütünleme Sınavları Kaldırıldı mı? BÜT'ler Artık Yapılmayacak mı?

Sosyal medya üzerinde dolaşan bütünleme sınavları kaldırıldı iddialarına YÖK Başkanından beklenen açıklama geldi. İşte Başkan Yekta Saraç tarafından yapılan açıklama.

Yayınlanma:
YÖK Başkanından Son Dakika Açıklaması: Bütünleme Sınavları Kaldırıldı mı? BÜT'ler Artık Yapılmayacak mı?

Bütünleme sınavları kaldırıldı mı? Üniversite öğrencilerinin ders telafileri için sene sonunda girdikleri bütünleme sınavları kaldırıldı mı? Sosyal medya üzerinde dolaşan iddialar gerçek mi? Milyonlarca üniversite öğrencisinin büyük bir tedirginlikle takip ettiği durum ne oldu? İşte Yükseköğretm Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç tarafından yapılan son dakika açıklaması.

Üniversitelerde, sene içerisinde derslerini veremeyen öğrencilere yönelik uygulanan, vize ve final sınavlarından düşük not alan, derslerinden harf notu ile geçemeyen öğrencilerin, notlarını yükseltmelerine ve sınıf geçmelerine yarayan bütünleme sınavlarının kaldırıldığına dair sosyal medyada yayılan iddialara YÖK Başkanı Yekta Saraç’tan açıklama geldi.

Saraç'tan Açıklama

Milyonlarca öğrenci tarafından beklenen açıklama YÖK Başkanı Yekta Saraç'tan geldi. Saraç, konu ile ilgili sosyal medya hesabı twitter üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bütünleme sınavlarına ilişkin bir Başkan Vekilimizin imzası taklit edilerek sosyal medyada sahte bir yazı ve haber paylaşılmaktadır. Bu konuda alınmış yeni bir kararımız bulunmamaktadır. Bu yazı ve habere itibar etmeyiniz.”

Sosyal medyada, YÖK Başkan Vekili Hasan Mandal'ın imzası taklit edilerek "12 Ocak 2017 tarihli ve 2937 sayılı YÖK Eğitim Komisyonu'nun aldığı karar gereği, üniversitelerimizde uygulanan bütünleme sınavları kaldırılmıştır. 2016-2017 güz dönemi karar tarihine kadar yapılan bütünleme sınavları geçersiz sayılacaktır." ifadeleri sosyal medyada paylaşılmıştı.

YÖK, yetki devri kapsamında, bütünleme sınavı yapılması kararını üniversitelere geçtiğimiz yıllarda bırakmıştı.

Eğitim haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.