Yol İş Sendikası 26 Nisan'da Taşerona Kadro İçin Çalışma Bakanlığına Gidiyor

Yol İş Sendikası Genel başkanı Ramazan Ağar'dan bir son dakika açıklaması geldi. Yol İş Sendikası Genel başkanı taşerona kadro için 26 Nisan günü Çalışma Bakanlığını ziyaret edeceklerini açıkladı. İşte o açıklama ve taşeron kadro konusunda son durum.

Yayınlanma:
Yol İş Sendikası 26 Nisan'da Taşerona Kadro İçin Çalışma Bakanlığına Gidiyor

Türk İş Sendikasına bağlı Yol İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar'dan taşeron kadro konusunda bir son dakika açıklaması geldi.  Ramazan Ağar, yaptığı açıklamasında, "Siyasi iktidar, kamuda çalışan taşeron işçilerin, asıl işi yapanların, yardımcı işi yapanların tamamına kadro sözü vermişti. Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu, kadro sözü vermişti. Ama bu konuda henüz bir netice yok, belirli bir şey de yok. " dedi.

Yol İş Sendikası Genel Başkanı Ağar, yaptığı açıklamasının devamında yüz binlerce taşeron işçinin referandumdan sonra hükumetin verdiği kadro sözünü tutmasını istediğini söyledi ve şu şekilde devam etti: "Bu referandum süreci geçti. Referandum sürecinin sona ermesinin ardından tahmin ediyorum bu konu ile ilgili Maliye Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı çalışma yapmaktadır. İnşallah bunun kısa bir süre içinde sonuca gideceği bekleniyor"

Yol İş 26 Nisan Günü Çalışma Bakanlığını Ziyaret Edecek

Yol İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar açıklamasının devamında 26 Nisan günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığını ziyaret edeceklerini söyledi. Bu ziyarette başta taşerona kadro ve kıdem tazminatı olmak üzere işçilerin temel sorunlarının görüşüleceğini söyledi.

Başbakan Bu İşe El Atarsa İş Kısa Sürede Çözülür

Ramazan Ağar, açıklamasının devamında sayın Başbakan taşerona kadro konusuna el atarsa bu konu kısa sürede çözüme kavuşur dedi.

Referandumdan Önce Meclise Gelecek Deniyordu

Maliye Bakanı Naci Ağbal, referandumun öncesinde yaptığı açıklamasında 21 Mart tarihine kadar taşeron meselesinin meclise geleceğini ve kadro görüşmelerinin başlayacağını açıklamıştı. 21 Mart tarihi geçt iama taşerona kadro meselesi Meclise gelmedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise , art arda yaptığı açıklamalarla taşerona kadro konusunun referandum sonrası kamu çalışma reformu kapsamında değerlendirileceğini söylemişti.

Taşerona kadro hakkında son dakika gelişmeleri ve daha fazlası için tıklayın

Taşerona kadro haberlerinden anında haberdar olmak için Facebook sayfamızı beğenebilir, grubumuza üye olabilir ve arkadaşlarınızı gruba üye yapabilirsiniz.

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.