YouTube Televizyona Rakip Yeni Platformunun Testlerine Başladı

Youtube’un, tamamen ücretsiz olarak ücretli kanalların izlenmesine imkan veren bir platform geliştirdiği öğrenildi. Üstelik söz konusu platformun daha şimdiden birçok dev şirketle anlaşmaya vardığı ifade edildi.Dünyadaki en...

Yayınlanma:
YouTube Televizyona Rakip Yeni Platformunun Testlerine Başladı

Youtube’un, tamamen ücretsiz olarak ücretli kanalların izlenmesine imkan veren bir platform geliştirdiği öğrenildi. Üstelik söz konusu platformun daha şimdiden birçok dev şirketle anlaşmaya vardığı ifade edildi.

Dünyadaki en önemli içerik platformu olan Youtube, 2017 yılında Youtube TV isimli bir sistemi kullanımı sunmuştu. Söz konusu sistem sayesinde birçok ücretli kanalın uygun fiyatlarla izlenmesi mümkün olmuştu.

Türkiye’de kullanıma sunulmayan Youtube TV, ilk defa bu platformun televizyona rakip olabileceğini göstermiştir. Youtube, bu defa televizyona rakip olabilecek çok daha iddialı bir platform üzerinde çalışıyor. Yeni platformun tamamen ücretsiz olacak olması, televizyona ciddi bir darbe vurmasına neden olabilir.

Ücretsiz Şekilde Ücretli Kanallar İzlenebilecek

Youtube tarafından geliştirilen bu sistem, kablo TV kanallarının izlenmesine imkan verecek. Kablo TV, bir anlamda Tivibu, Digitürk gibi paralı televizyon platformlarına verilen genel isim olarak düşünülebilir.

youtube televizyon

Youtube TV ile ABD’deki kullanıcılar, buradaki en önemli kablo TV kanalları olan CBS, CNN, Fox gibi kanalları çok uygun bir fiyata izleme imkanı yakalıyor. Yeni sistemde ise bu kanallar için herhangi bir ücret ödenmeyecek. Yani ücretli kanallar ücretsiz olarak izlenebilecek.

Sistemin test aşamasının başladığı ve testin ise sınırlı sayıdaki kullanıcı ile yapıldığı açıklandı. Bu kanalları sunacak olan Youtube, sizin de tahmin edebileceğiniz gibi reklam yayınlayacak. Televizyon kanallarındakine benzer reklamların yayınlanacağı tahmin ediliyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.