Yozgatlı Piyade Uzman Çavuş Oktay Durak Fırat Kalkanında Şehit Oldu

Fırat Kalkanı Harekatında bugün acı haberler art arda gelmeye başladı. Harekat kapsamında DEAŞ saldırısında Yozgatlı Piyade Uzman Çavuş Oktay Durak şehit oldu. Şehadet haberini alan aile gözyaşlarına boğuldu. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Yozgatlı Piyade Uzman Çavuş Oktay Durak Fırat Kalkanında Şehit Oldu

Suriye'nin kuzey bölgesinde yaklaşık olarak 4 aydan beri devam eden Fırat Kalkanı Harekatında bugün çıkan çatışmada 14 askerimiz şehit oldu. Çatışma sırasında şehit olan askerlerden Piyade Uzman Çavuş Oktay Durak’ın şehadet haberi, Yozgat’ın Çalıyıralan ilçesine bağlı Çukurören köyünde ikamet etmekte olan ailesine ulaştı. Acı haberi alan aile gözyaşlarına boğuldu.

Şehidin acı haberi, ailesine İl Jandarma Komutanlığında görevli Yarbay Kadir Serdar Yoldaş ve diğer görevliler tarafından verildi. Haberin ulaşmasının ardından Şehit Uzman Çavuş Durak’ın evine Türk bayrakları asıldı. Şehit haberini alan yakınları ve komşuları taziye için eve akın etti. Bekar olan 29 yaşındaki şehit askerin annesinin 25 yıl önce vefat ettiği öğrenildi.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Oktay Durak’ın 4 yıldır uzman çavuş olarak görev yaptığı ve asıl görev yerinin Kayseri olduğu, geçici görevle Fırat Kalkanı Harekatı’na katıldığı öğrenildi.

Fırat Kalkanında Acı Gün: 14 Şehit , 33 Yaralı

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye'de yürütülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda 10 askerin daha şehit olduğunu, 18 askerin de yaralandığını açıkladı. Genelkurmay Başkanlığı'ndan harekata ilişkin gece saatlerinde yapılan bilgilendirmede bugün El Bab bölgesinde sabah saatlerindeki çatışmalar ile öğleden sonra bombalı araçla düzenlenen 3 ayrı intihar saldırısında toplam 14 askerin şehit olduğu, 33 askerin de yaralandığı belirtildi.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.