YSK Referandumun İptaline İlişkin Başvuruların Sonucunu Açıkladı

YSK'dan bir son dakika açıklaması yapıldı ve referandumun iptali yönünde yapılan başvuruların reddedildiği belirtildi. İşte YSK'dan yapılan son dakika açıklaması.

Yayınlanma:
YSK Referandumun İptaline İlişkin Başvuruların Sonucunu Açıkladı

Yüksek Seçim Kurulu tarafından referandumun iptaline ilişkin yapılan başvurular değerlendirildi ve yapılan değerlendirmelerin sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı. YSK tarafından yapılan son dakika açıklamasında 16 Nisan anayasa değişikliği referandumunun iptali yönünde yapılan tüm başvuruların reddedildiği yönünde karar alındı.

Yüksek Seçim Kurulu tarafından konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Cumhuriyet Halk Partisi, Halkların Demokratik Partisi ve Vatan Partisi tarafından ayrı ayrı Yüksek Seçim Kurulu'na sunulan dilekçeler ile 16 Nisan 2017 tarihinde yapılan Anayasa Değişikliği Halkoylaması'nın tam kanunsuzluk nedeniyle iptaline ilişkin talepler bugün saat 10.39 başlayan Yüksek Seçim Kurulu Toplantısı'nda görüşülmüş, yapılan değerlendirmeler neticesinde her üç talebin de ayrı ayrı oylanması sonucunda 10 üyenin ret, 1 üyenin kabul yönündeki oyları ve oy çokluğu ile reddine saat 17.30 itibariyle karar verilmiştir."

Son dakika haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.