Yunanistan’ Dan Türkiye’ Ye Skandal Açıklamalar! Miçotakis' İn İthamı, ABD' Li Bir Senatörün Zımni Tehdidi!

Yunanistan Cumhurbaşkanı Kyriakos Miçotakis' in yeni açıklaması bir kez daha Türkiye' yi hedef aldı.

Yayınlanma:
Yunanistan’ Dan Türkiye’ Ye Skandal Açıklamalar! Miçotakis' İn İthamı, ABD' Li Bir Senatörün Zımni Tehdidi!

Yunanistan başbakanı Türkiye' den şikayet etmeye devam etti ve Türkiye' ye karşı skandal bir suçlamada bulundu. ABD' li Senatör Van Hollen' in Türkiye ile ilgili sözleri ise Yunan basınında manşet oluyor.

Türkiye, Komşu Yunanistan' Da Yeniden Gündemde!

Son günlerde yaptığı skandal açıklamalarla Türkiye' ye sürekli saldıran Yunanistan Cumhurbaşkanı Kyriakos Miçotakis, Ankara' yı bir kez daha hedef gösterdi.

Yunan başbakanı Japon Nikkei Asia' ya konuştu ve skandal Türkiye hakkında suçlamalarda bulundu.

Yunanistan başbakanı, NATO' nun Ukrayna savaşındaki rolüne dikkat çekerek, Türkiye' nin NATO üyesi olarak adım atması gerektiğini söyledi. Türkiye'nin konuya müdahil olmaktan kaçındığını ve Rusya ile ilişkilerini sürdürdüğünü vurgulayan Miçotakis, " Türkiye' nin NATO' daki konumu birçok NATO üyesini hayal kırıklığına uğrattı " dedi. Mitsotakis, Türkiye'nin Rusya ile olan özel ekonomik ilişkisinden büyük fayda sağlayacağını savunarak, bir NATO üyesinin böyle bir politika izleyemeyeceğini savundu.

Gazete, haberi " Yunanistan Başbakanı Türkiye' yi Ukrayna savaşında ikili oyun oynamakla suçladı " başlığıyla okuyucularına sundu. Habere şu ifadeler eklendi; " Mitsatakis, Moskova' ya yaptırım uygulamayan ve İsveç ile Finlandiya' nın askeri ittifaka katılmasını reddeden Ankara' ya karşı sert davrandı. "

Amerika Birleşik Devletleri Senatöründen F-16 Koşulu!

ABD' li senatör Van Hollen' in Türkiye ile ilgili sözleri Yunan basınında manşetlere konu oluyor. Hollen' ın sözlerini aktaran Kathimerini, " NATO İskandinavya genişlemesini kabul etmezse Türkiye F-16 alamayacak " başlığıyla okuyucuların karşısına çıktı.

Hollen' in Türkiye' yi " vefasız bir müttefik " olmakla suçladığını iddia eden bir Yunan gazetesinde şu ifadeler yer aldı;

Hollen, Finlandiya ve İsveç' in NATO' ya katılmasını hâlâ engelleyen Ankara' ya yeni yaptırımlar uygulanmasını talep etti. İsveç ve Finlandiya' nın üyeliğini kabul etmemesi halinde Türkiye' ye F-16 satılmayacak. "Biden yönetimi şimdi Kongre' ye F-16' ların satışıyla ilgili resmi bildirim gönderirse, bu bir inkar olacaktır " dedi.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.