Yüzde 87 kazanç sağlayan hisse için temettü duyurusu

Gentaş Dekoratif Yüzeyler Sanayi ve Ticaret A.Ş. KAP'a yaptığı açıklamada temettü ödemesi yapacaklarını duyurdu.

Yayınlanma:
Yüzde 87 kazanç sağlayan hisse için temettü duyurusu

Gentaş Dekoratif Yüzeyler Sanayi ve Ticaret A.Ş. Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada temettü ödemesi kararını duyurdu. Şirket tarafından dün akşam itibariyle duyurulan temettü ödemesinin detayları belli oldu. Yatırımcısına geçtiğimiz yıla göre yüzde 90'a yakın oranda kazandıran şirketin temettü ödemesi vermesi hissedarları sevindirdi.

Gentaş Dekoratif Yüzeyler Sanayi ve Ticaret A.Ş. geçtiğimiz hafta 2023 4. çeyrek bilançosunu açıklamıştı. Yaptığı açıklamayla birlikte şirketin yıllık net karı 132.036.224 TL olarak açıklanmıştı. Açıklanan bu karın geçtiğimiz yıla göre yüzde 1 oranında azaldığı görüldü. Şirketin esas faaliyet karı ise yüzde 149 artış gösterdi. 

Gentaş Dekoratif Yüzeyler Sanayi ve Ticaret A.Ş. (GENTS) Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapmış olduğu bildiride 2023 yılı karının dağıtımına ilişkin yönetim kurulu teklifi kararı hakkında açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada hissedarlara pay başına brüt 0,1666666 TL, net 0,1499999 TL temettü dağıtılmasına karar verildiği ifade edildi. Şirket ayrıca temettü ödemelerinin 31 Mayıs'ta ödeneceğini de bildirdi. 

Gentaş (GENTS) hisseleri yatırımcısına yıllık bazda yüzde 87,5 oranında getiri sağladı. Borsa İstanbul’da GENTS koduyla işlem gören hisse aylık bazda ise eksi yüzde 2,63 oranında değişim gösterdi.

 

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.