Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank koronavirüs tedbiri aldı

Koronavirüs kapsamında birçok yeni tedbirler alındı. Ziraat Bankası, Halk bankası ve Vakıfbank tedbir aldı. Türkiye'yi de etkileyen koronavirüs salgınının etkisini azaltmak için önlemler alınıyor. Bazı bankalarda ekonomik...

Yayınlanma:
Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank koronavirüs tedbiri aldı

Koronavirüs kapsamında birçok yeni tedbirler alındı. Ziraat Bankası, Halk bankası ve Vakıfbank tedbir aldı. Türkiye'yi de etkileyen koronavirüs salgınının etkisini azaltmak için önlemler alınıyor. Bazı bankalarda ekonomik yönden önlem almaya başladı .

Ziraat Bankası

Ziraat bankası Açıklamada vatandaşların işsiz kalmasının önüne geçmek için ve aynı zamanda üretim alt yapısını ve iş gücü piyasasını ayakta tutmanın ekonominin tüm paydaşlarının ortak hedefi olması gerektiğini vurguladı. Bu hedef doğrultusunda ziraat bankası şubelerinin 09.00 ile 17.00 saatleri arasında müşterilere hizmet vermeye devam edecektir.

Bu kapsamda 31 mart'ta ödenmesi gereken dönem sonu taksit, faiz ve anaparasını ödeyemeyen firma ve bireysel müşterilerin talepleri üzerine söz konusu ödemelerin ötelenmesine imkan verildiği bildirildi.

Ödeme sorunu yaşayan müşterilerin mevcut kredilerin 6 aya kadar ödemesiz dönem olmak üzere , turizm gibi dönemsel faaliyeti olan sektörlerde ise 12 aya kadar ilave süre tanınmak suretiyle uygun vadeli yapılandırma uygulamaların geliştirilmesi uygulamaya alındı. Personel maaşlarını bankamız  üzerinden ödeyen firmaların şubat ayı sonu itibarıyla mevcut istihdamlarını azaltmamaları kaydıyla önümüzdeki 3 aylık personel maaş gideri kadar ilave limit imkanı verilmesi imkanı sağlandı.

Vakıfbank

Vakıfbank 'tan yapılan açıklamaya göre kredi vadelerinin ertelenmesinden mevcut kredilerin yeniden yapılandırılmasına kadar bir çok madde vardır. Firmaların 31 mart devre sonu faizleri de dahil olmak üzere 30 hazirana kadarki tüm kredi  taksitleri ve ödemeleri konusunda esneklik sağlayacaktır.

İstihdam koruma amaçlı kredi taleplerini karşılamak amacıyla işletmelere 3 aylık maaş gideri kadar uzun vadeli kredi kullandırılacak. Turizm ve şehir içi toplu taşıma dahil en çok etkilenen sektörlere özgü krediler 12 aya kadar ödemesiz dönemli olarak yapılandırılacak.

Firmaların vergi SGK gibi kamusal ödeme yükümlülükleri kolaylaştırmak amacıyla nakit yönetimleri nakit yönetim limitleri arttırılarak bu limitlerden yapılacak ödemelere 3 ay ödemesiz 12 aya kadar taksit imkanı verilecek.

Vakıfbank  mobil , internet bankacılığı ve ATM 'ler üzerinden yapılamayan işlemler için 09.00 ile 17.00 saatleri arasında çalışmaya devam edilecektir.

Halkbankası

Bankadan yapılan açıklamaya göre dünya genelinde etkisini gösteren koronavirüs tedbirleri kapsamında,

31 mart 2020'ye kadar taksit , faiz ve anaparasını ödeyemeyen firmalar ile bireysel müşteriler bu döneme dair ödemelerini erteleyebilecek.

Esnaf ve sanatkarların bu dönemde yaşadıkları olumsuzluklara destek olmak amacıyla talep etmeleri halinde kullanmış oldukları kredilerin bu yılın nisan , mayıs ve haziran aylarında vadeleri gelecek olan anapara ve faiz ödemeleri , ödeme vadelerinden itibaren 3 ay süreyle ve faizsiz olarak ertelenecektir.

Personel maaşlarını Halkbank üzerinden ödeyen firmalara istihdamlarını şubat sonuna göre azaltmamaları şartıyla gelecek 3 aylık dönem boyunca personel maaş gideri kadar ilave kredi limiti verilecek.

Yurt genelinde 1000 şubesi bulunan halk bankası çalışma saatleri 09.00 ile 17.00 saatleri arasında devam edecektir.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.