Zonguldak'lı Kenan Döngel ve Denizlili Hasan İlhan ve Afyonlu Kamil Tunç Patlamada Şehit Oldu

Kayseri'de meydana gelen hain terör saldırısında şehit olan Zonguldaklı Kenan Döngel, Denizlili Hasan İlhan ve Afyonlu Kamil Tunç'un şehadet haberi ailelerine verildi. Şehadet haberini alan aileler büyük üzüntü yaşadı. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Zonguldak'lı Kenan Döngel ve Denizlili Hasan İlhan ve Afyonlu Kamil Tunç Patlamada Şehit Oldu

Zonguldak'a Şehit Ateşi Düştü

Kayseri'de bombalı terör saldırısında komando er 22 yaşındaki Kenan Döngel'in şehit olduğu haberi Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'deki baba evini yasa boğdu.

6 aylık asker şehit Kenan Döngel'in, ilçede bir boru fabrikasında işçi olan babası Özcan ve annesi Şehime Döngel'in, 'Oğlunuz yaralı' denilerek Kayseri'ye çağırıldığı öğrenildi. Döngel çiftinin Kayseri'ye hareket etmeleri ardından Kışla Mahallesi Yıldız Sokak'taki evinin balkonuna Türk Bayrağı asıldı. Kenan Döngel'in kardeşi Mertcan, gözyaşlarına boğuldu. Mertcan'ı yakınları teselli etmeye çalıştı. Rivanur adında bir kardeşi daha olduğu öğrenilen Kenan Döngel'in, Isparta'daki acemi eğitiminden sonra Kayseri Komando Tugay Komutanlığı'nda vatani görevini sürdürdüğü belirtildi. Askere gitmeden önce berber dükkanında kalfalık yapan Kenan Döngel'in, özel harekata başvuru işlemleri için çarşı izinine çıktığı öğrenildi. Kenan Döngel'in babasının Sinop, annesinin Zonguldak Ereğlili olduğu, cenazesinin nerede toprağa verileceğinin henüz belirlenmediği bildirildi.

Denizli'ye Şehit Ateşi Düştü

KAYSERİ'deki Türkiye'yi yasa boğan terör saldırısında şehit olan askerlerden birinin de Denizlili sıhhiye er Hasan İlhan (20) olduğu bildirildi. Saldırıda, Manisa'nın Turgutlu ilçesinden er Mustafa Uçar, İzmir'in Ödemiş İlçesi'nden er Ali Kuşçu ve Kiraz ilçesinden er Kamil Yemez'in de yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, bugün saat 08.45 sıralarında, Kayseri Komando Tugay Komutanlığı'ndan izne çıkan er ve erbaşları taşıyan halk otobüsüne bombalı araçla yapılan saldırıda, 13 asker şehit oldu, 48 asker de yaralandı. Saldırıda şehit olan askerler arasında Denizlili sıhhiye er Hasan İlhan'ın da bulunduğu bildirildi. Denizli Vali Yardımcısı Ali Gergibozan, Denizli Garnizon Komutanlığı'ndan görevlilerle birlikte şehit erin Pamukkale ilçesi Hacıkaplanlar Mahallesi, 736/2 Sokak'taki evine gelerek, market işletmecisi olan baba Süleyman İlhan ve ev hanımı anne Hanife İlhan'a şehadet haberini verdi. Acı haberi alan İlhan çifti ile diğer oğulları 19 yaşındaki Fatih İlhan gözyaşlarına boğulup, ağıtlar yaktı. Ailesinin iki çocuğundan biri olan, sekiz aylık asker Hasan İlhan'ın elektrik-elektronik teknikeri olduğu öğrenildi. Acı haberin gelmesinin ardından şehidin tek katlı müstakil evine Türk bayrağı asıldı. Denizli ve Pamukkale Belediyesi ekipleri de şehidin ailesinin bulunduğu sokağı Türk bayraklarıyla donattı. Şehit erin evi taziye ziyaretine gelenlerle dolup taşarken bir ambulans da evin önünde bekletildi.

Afyon'a Şehit Ateşi Düştü

Kayseri'de bombalı araçlı saldırıda şehit olan 13 askerden komando er 20 yaşındaki Kamil Tunç'un acı haberi Afyonkarahisar'ın Hocalar İlçesi'nde oturan ailesine ulaştı.

Kayseri Komando Tugay Komutanlığı'ndan izne çıkan er ve erbaşları taşıyan otobüse bu sabah bombalı araçla düzenlenen saldırıda 13 asker şehit oldu. Şehitlerden komando er Kamil Tunç'un şahadet haberi, Hocalar İlçesi'nde oturan ailesine ulaştı. Şehidin babası inşaat işçisi İsmail Tunç ile annesi Hamiyet Tunç acı haberi aldıktan sonra gözyaşlarına boğuldu.

Şehit Kamil Tunç'un ailenin 2 çocuğundan küçüğü olduğu ve 4 ay önce askerlik görevine başladığı belirtildi. Samsun'da acemi birliğini tamamladıktan sonra Kayseri Komando Tugayı'nda askerlik görevini sürdüren Kamil Tunç'un sözlü olduğu kaydedildi.

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.